Rémálmainkból léptek elő a macskásított világsztárok

2019.07.19. 08:27

Megérkezett az első előzetes a Macskák című, elképesztően sikeres musical filmváltozatához, amiben olyan világsztárok szerepelnek, mint Taylor Swift, Judi Dench, James Corden, Ian McKellen, Jennifer Hudson és Idris Elba. Grizelda szerepét a filmvásznon bemutatkozó brit balett-táncos, Francesca Hayward alakítja.

Az "alakítás" és a "szereplés" kicsit eufemizmusok, mert a filmváltozatban mindenkire raktak egy digitális szőrt (és farkat), amitől az arcuk és mozgásuk félúton van a valóságos és a hátborzongatóan mű között:

Tom Hooper (A király beszéde, A nyomorultak) ráadásul nem elég, hogy CGI-bundába rakta a színészeit, még azt a döntést is sikerült meghoznia, hogy a főszereplő macskák legyenek valójában macskaméretűek, azaz az egész olyan legyen, mintha valaki egyesítené a furry-fétist a Drágám, a kölykök összementek!-kel.

A Macskák című musicalt Andrew Lloyd Webber (portrénk róla) írta T.S. Eliot Macskák könyve című versciklusából. Londonban 1981-ben, Budapesten 1983-ban mutatták be, a Wikipédia szerint bődületesen népszerű volt, összesen 1,6 millió jegy fogyott el rá itthon. A Madách Színház előadásában olyanok játszották a főbb szerepeket, mint Almási Éva, Haumann Péter vagy Gyabronka József.

A Macskák-filmet Magyarországon is bemutatják, a premier dátuma december 19.

Ne maradjon le semmiről!