Itt a Szilvásváradon forgatott Brad Pitt-film első rendes előzetese

2019.08.28. 05:10

A Netflix gyártásában készült filmben Timothée Chalamet egy, a koronát csökönyösen visszautasító herceget alakít elképesztő bubifrizurában, és olyan szürkésbarnára fényelve, amit leginkább csak csatajelenetekkel sűrűn tarkított Oscar-várományos (vagy annak szánt) filmek jellemzője. A trailer alapján a Jelentőségteljes Nézések számában is ezek jelentették a mintát.

A Király V. Henrik középkori angol uralkodó története, alapja Shakespeare három drámája, amiket Joel Edgerton és David Michôd gyúrt úgy össze, ahogy nekik a legjobban bejött. Michôd emellett rendezte is a filmet, amiben Edgerton is szerepel, Sean Harris, Tom Glynn-Carney, Lily-Rose Depp, Thomasin McKenzie, Robert Pattinson és Ben Mendelsohn mellett.

A film egy részét Magyarországon, Szilvásváradon vették fel (Brad Pitt producerként vett részt a munkában, és el lehetett kapni Egerben bicajozás közben tavaly nyáron), a Velencei filmfesztivál programjában pedig angol-magyar filmként szerepel, ami végtelenül fura, hiszen a gyártó cég, esetleg a rendező alapján szokás besorolni - az IMDb-n ezért is szerepel ausztrál-amerikai filmként, de mi valljuk csak szépen miénknek (már ha jó lesz).

Ősszel jön a Netflixre.