Itt a Szilvásváradon forgatott Brad Pitt-film első rendes előzetese

A Netflix gyártásában készült filmben Timothée Chalamet egy, a koronát csökönyösen visszautasító herceget alakít elképesztő bubifrizurában, és olyan szürkésbarnára fényelve, amit leginkább csak csatajelenetekkel sűrűn tarkított Oscar-várományos (vagy annak szánt) filmek jellemzője. A trailer alapján a Jelentőségteljes Nézések számában is ezek jelentették a mintát.

A Király V. Henrik középkori angol uralkodó története, alapja Shakespeare három drámája, amiket Joel Edgerton és David Michôd gyúrt úgy össze, ahogy nekik a legjobban bejött. Michôd emellett rendezte is a filmet, amiben Edgerton is szerepel, Sean Harris, Tom Glynn-Carney, Lily-Rose Depp, Thomasin McKenzie, Robert Pattinson és Ben Mendelsohn mellett.

A film egy részét Magyarországon, Szilvásváradon vették fel (Brad Pitt producerként vett részt a munkában, és el lehetett kapni Egerben bicajozás közben tavaly nyáron), a Velencei filmfesztivál programjában pedig angol-magyar filmként szerepel, ami végtelenül fura, hiszen a gyártó cég, esetleg a rendező alapján szokás besorolni - az IMDb-n ezért is szerepel ausztrál-amerikai filmként, de mi valljuk csak szépen miénknek (már ha jó lesz).

Ősszel jön a Netflixre.

Az oldalról ajánljuk

  • Kultúr
Meghalt Varga Imre szobrászművész

A 20. század egyik legjelentősebb magyar szobrásza volt, pályafutása stíluskorszakokon és rendszereken ívelt át. Károlyi, Lukács, Lenin, Szent István - szinte mindent ő öntött szoborba hat évtizeden át.

december 10., 14:25

  • Stenk
Meghalt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

A svéd énekesnő 61 évet élt. 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak nála. Magyarországon is többször fellépett.

december 10., 13:20

  • Belföld
9 kutyát vertek halálra, majd dobtak a sintértelep konténerébe Jászberényben

A térfigyelő felvételeiről beazonosíthatók az elkövetők, de a rendőrség november 11-én bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.

december 11., 08:05

  • Kultúr
Karácsony: Küzdelmes évek jönnek, meg kell védenünk a szabadságunkat

Több ezren tüntettek a szabad színházakért és a független kultúráért a fővárosban. "Olyasvalami készülődik a magyar kultúra ellen, amivel szemben minden tiszta lelkiismerettel rendelkező magyar embernek fel kell lépnie" - mondta Jordán Tamás. Pintér Béla azt üzente a kormánypártiaknak: "eddig is hozzánk jártatok, ha sírni vagy nevetni akartatok." Azt is mondta, ha egy színház nem kormánykritikus, akkor kurva unalmas.

december 9., 17:48