Kiszabadulhat a bebörtönzött ukrán filmrendező, Oleg Szencov

2019.08.30. 10:34

Egy orosz-ukrán fogolycserének köszönhetően lehet, hogy hamarosan kikerül a börtönből az ukrán filmrendező, akit 2015-ben 20 éves szabadságvesztésre ítéltek terrorcselekmények előkészítésének vádjával, miután egy évvel korábban őrizetbe vették az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten, ahonnan Szibériába hurcolták.

Hogy Oleg Szencov ténylegesen kiszabadul az orosz fogságból, az azért még nem teljesen biztos, az ukrán hatóságok hivatalos közleményében nem szerepel, hogy pontosan kik azok a foglyok, akiket megkapnak az oroszoktól, és a másik féltől nem is érkezett megerősítés semmilyen formában - írja a BBC. Ami reményre ad okot az, hogy a rendezőt nemrég Moszkvába szállították abból az északon található börtönből, ahol eddig fogva tartották. 

Egyes hírforrások egyébként pár órával ezelőtt azt állították, hogy a fogolycsere már le is zajlott, de az ukrán hatóságok cáfolták ezeket az értesüléseket, állításuk szerint még nem zárult le a folyamat. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla