Hiába kapott csillagot Kirsten Dunst a Hírességek sétányán, a Reutersnek ő csak Spider-Man csaja marad

GettyImages-530520490
2019.09.01. 20:35 Módosítva: 2019.09.01. 22:06

Kirsten Dunst 1989 óta van a pályán, azóta 82 film- és tévészerepe volt, rendezett-írt két filmet, jelölték két Golden Globe-ra, ő volt Lestat vámpír kis csajbarátja, Marie Antoinette és a Bring It On egyik megszállott pomponlánya, de szerepelt az Egy makulátlan elme örök ragyogása című kultuszfilmben is, tulajdonképpen megcsinált mindent, amit szokás vagy kellett, de valahogy a kiugrás, az igazi elismerés elmaradt. Aztán amikor végre ő is megkapta a neki régóta kijáró csillagot a Hírességek sétányán, akkor a Reuters a Twitteren így számolt be róla:

Azaz

Kirsten Dunst, akit leginkább Spider-Man barátnőjeként ismerünk, csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

A Reuters azóta törölte az üzenetet, és az „ezt így most hogy?” jellegű kérdésekre sem válaszol, pedig lenne mit, még akkor is, ha nem a poszt-MeToo korban élnénk. Az üzenet több sebből vérzik, kezdve azzal, hogy a karakter nevét le sem írják, folytatva azzal, hogy a színésznőt egy pasihoz képest definiálják, meg sem említve pályafutása fontosabb elemeit, vagy akár az új munkáját, a  Showtime On Becoming a God in Central Florida című sorozat főszerepét.

A Reuters időzítése különösen annak ismeretében kivételesen szerencsétlen, hogy Dunst pár napja a Sirius XM rádió egyik műsorában fakadt ki azért, mert a szakmai elismerés eddig elkerülte.

Soha senki nem ismerte el a munkámat a szakmán belül. Nem jelöltek semmire két Golden Globe-on kívül, de akkor még gyerek voltam, meg tán a Fargóért is, de mindig is egy senkinek éreztem magam, mert úgy kezeltek. Lehet, hogy úgy vagyok elkönyvelve, mint a pomponlány a Bring It On-ból. És nem értem, miért. Olyan jól esne, ha néha a pályatársaid is elismernék a melódat.