Éjfekete, sokkoló thriller a legújabb magyar film

DSCF2589
2019.09.12. 09:37

Először az Indexen látható a Valan - Az angyalok völgye című új magyar film előzetese. Bagota Béla filmjének főhőse Péter (Krisztik Csaba), aki rendőrként nyomoz gyerekkereskedelmi ügyekben Brassóban, amikor megtudja, hogy szülővárosa környékén egy holttestre bukkantak. Felmerül benne, hogy a húgát találták meg, aki hosszú évekkel ezelőtt tűnt el, 13 éves korában a romániai forradalom káoszában. Péter visszatér gyerekkora helyszínére, egy erdélyi bányavárosba, hogy kiderítse, mi történt annak idején a testvérével. 

A Valan - Az angyalok völgye Bagota Béla első filmje, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán végzett, majd dolgozott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versekben. Tiszta kézzel című kisjátékfilmjével elnyerte a legjobb diplomafilmnek járó Simó-díjat. A Valant nemcsak rendezte, hanem a forgatókönyvet is ő írta, az operatőr pedig Garas Dániel volt.

A készítők szerint a Valan "a skandináv bűnügyi történetek nyomvonalán haladó, éjfekete és sokkoló thriller". A Forte Társulatban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban játszó Krisztik Csaba mellett szerepel még a filmben Hatházi András, Pál Emőke, Tollas Gábor, Mátray László és Nyakó Júlia.

A film november 21-től látható a mozikban. 

Ne maradjon le semmiről!