Musical lett a Mrs. Doubtfire-ből is

2019.10.28. 11:53

Több mint húsz évet kellett várni arra, hogy musical formájában színre vigyék a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb családi vígjátékát, de végre megtörtént, pár hónap múlva a Broadwayen is bemutatják a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van című film alapján készült zenés darabot - írja a Rolling Stone. 

MV5BMmI4ZGM2NjUtN2U2Yy00NzZmLTk5NzItMTU3ZDA2NzgzNDg3XkEyXkFqcGde
Fotó: IMDb

A filmben a 2014-ben elhunyt Robin Williams alakította az apát, aki skót házvezetőnőnek adja ki magát, hogy családja közelében lehessen, miután megvonták tőle gyermekfelügyeleti jogot, a musicalben pedig Rob McClure alakítja majd Daniel Hillardot, illetve Euphegenia Doubtfire-t. A szereplők köre a filmhez képest egyébként két karakterrel bővül. 

2015-ben már volt szó arról, hogy készül egy ilyen musical, de végül az akkori csapat inkább más projektekbe fogott bele. A rendezést most a négyszeres Tony-díjas Jerry Zaksra bízták, Lorin Latarro a koreográfus, Karey Kirkpatrick és John O'Farrell pedig a két dramaturg, illetve Kirkpatrick testvérével, Wayne Kirkpatrickkel közösen írta a dalokat. 

A musicalnek nem New Yorkban lesz a premierje, hanem Seattle-ben, itt november 26. és december 29. között fut majd a darab, a Broadwayre pedig csak 2020 tavaszán kerül Mrs. Doubtfire, és a nagyközönség először április ötödikére válthat jegyet.