Ben Affleck ilyen mélyen még soha nem volt

2019.11.15. 10:57

A The Way Back azok közé a filmek közé tartozik, amiknek a történetét az első képkockák után bárki megírja 99%-os pontossággal.

Az eredetileg Torrance, majd Has-Been (kb. Lecsúszott tehetség) címre hallgató, sportfilmnek álcázott, mélyen emberi dráma egy egykori középiskolás sztárkosarasról szól, akiből azért sem lett világsztár, mert önként és dalolva lemondott az egyetemi ösztöndíjól. Családja lett, majd egy tragédia olyan mélységekbe taszította, ahová az ellenségeit sem küldené az ember. És amikor legmélyebben van, kap egy lehetőséget, egy mentőövet: legyen ő egykori iskolája kosárlabdacsapatának edzője. A többit ki lehet találni.

A filmet az a Gavin O'Connor rendezte, aki a Warrior (A harcos) című remek MMA-filmmel már megmutatta, hogy szomorú férfisorsokról és sportolókról nagyon tud filmet forgatni, a The Accountant című akciófilmben meg azt, hogy Ben Affleck egy darab arckifejezését legalább hatféleképpen fel tudja venni, amitől az már-már színészi játéknak tűnhet.

Most ismét együtt dolgoznak, egy olyan filmben, ami a közelmúltban alkohol- és drogproblémák miatt elvonóra küldött Affleck számára egyfajta terápia is lehetett. A sztori nagy meglepéseket nemigen tartogat (a halott feleséggel folytatott beszélgetéseket már az előzetesben ellövik), de őszintén szólva ez érdekel benne a legkevésbé, engem az érdekel, Affleck képes-e egy olyan szerepben átlépni végre saját árnyékát, amit a sors sajnos pont rá írt.

Szereplők: Ben Affleck, Al Madrigal, Michaela Watkins, Janina Gavankar, Glynn Turman, Brandon Wilson, Hayes MacArthur és Rachael Carpani.

Bemutató: 2020. március.