Weinstein szerint neki köszönhető, hogy ma nők is rendeznek filmeket Hollywoodban

2019.12.16. 09:18

Meglehetősen érdekes interjút adott a Page Sixnek Harvey Weinstein amerikai filmproducer, akivel szemben több tucat nő vallott szexuális zaklatásról, és az egyik kiváltó oka volt az egész világon végigsöprő metoo mozgalomnak. A producer az interjúban többek között arról beszél, hogy ő volt az úttörője annak, hogy nők is rendezhetnek filmet Hollywoodban.

Úgy érzem magam, mint akiről elfeledkeztek. Mindenkinél több olyan filmen dolgoztam, amit nők rendeztek vagy nőkről szóltak az elmúlt 30 évben. Nem a mostról beszélek, amikorra ez trend lett, én csináltam ezt először annak idején. Én voltam ennek az úttörője!

- nyilatkozta az újságnak a kórházból a férfi, aki arra panaszkodik, hogy a tettei miatt került perifériára, és elfeledkeztek a munkásságáról. A tettei 90 nőt jelent, akiket a férfi zaklathatott, és 14 esetet, amikor megerőszakolt valakit. A producer azt szeretné, ha úgy emlékeznének rá, aki volt, nem pedig ami lett belőle, bár a vele kapcsolatos vádak egészen 30 évvel korábbi időszakig visszanyúlnak.

Nemrég 25 millió dollár értékben sikerült peren kívül megegyeznie egy tucat érintettel, akik az interjú után annyit reagáltak, hogy Weinsteinre mindenki úgy fog emlékezni, mint egy szexuális ragadozóra. Az aláírók között van Rose McGowan, Ashley Judd és Katherine Kendall is.