Mozifilm készült a Béres Csepp feltalálójáról

2019.12.19. 10:33

Február 6-tól látható a mozikban A feltaláló, Béres Józsefről, a Béres Csepp feltalálójáról készült film. A Gyöngyössy Bence rendezte életrajzi dráma a Béres Csepp megszületésének történetét és Béres József hatalommal vívott harcát mutatja be. Gyöngyössy korábban az Egy szoknya, egy nadrág és az Egy bolond százat csinál című vígjátékokat rendezte, illetve Cseppben az élet címmel készített már egy minisorozatot Béres Józsefről a Duna Tévére. A feltaláló részben ennek a sorozatnak az újrahasznosítása, a sorozat alapján, annak egyes jeleneteit felhasználva készült, de a filmről szóló közlemény szerint "a játékfilm jelentős részét még nem láthatta a közönség". 

A film cselekménye mintegy tíz évet ölel fel, a hatvanas évek derekán indul és a hetvenes évek közepéig tart. Béres József ekkor híres készítménye, a Béres Csepp fejlesztésén dolgozott. Közben – szeretett húga betegsége miatt is – versenyt futott az idővel. Ráadásul a regnáló hatalom folyamatosan a kutató ellehetetlenítésén munkálkodott.

Béres József szerepét Gáspár Tibor (Kincsem, Anyám és más futóbolondok) alakítja, feleségét, Papp Katalint Huszárik Kata (Hyppolit, a lakáj; Meseautó) játssza. A további szerepekben Für Anikót, Lukács Sándort, Seress Zoltánt, Trokán Pétert, Hatházi Andrást, Székely B. Miklóst, Bede-Fazekas Szabolcsot, Barbinek Pétert és Trill Zsoltot láthatjuk. 

Ne maradjon le semmiről!