Hivatalos: készül a Tőrbe ejtve folytatása

2020.02.07. 09:15

Akkora kritikai és anyagi siker volt a Tőrbe ejtve, Rian Johnson (Looper, Az utolsó Jedik) legutóbbi filmje, hogy a gyártó Lionsgate hivatalosan is bejelentette, készülne hozzá a folytatás, írja a Deadline.

A Tőrbe ejtve egy főhajtás a krimi királynője, Agatha Christie előtt, egy hozzá méltó történettel: egy házban összegyűlik a Thrombey-család, ahol egy este meghal a családfő, a krimik írásával busás vagyonra szert tett Harlan Thrombey (Christopher Plummer). Természetesen mindenki gyanús, a családtagok (Toni Collette, Chris Evans, Michael Shannon) és az író ápolója (Ana De Armas) ugyanúgy. Csak egy ember tudja kinyomozni, hogy valójában mi történt: a teljesen megmagyarázhatatlan akcentussal rendelkező zseniális detektív, Benoit Blanc, akit Daniel Craig alakít.

A Tőrbe ejtve kasszasiker lett, a világon már 300 millió dollár felett tart a bevétele, annak ellenére, hogy nem egy létező regényen, képregényen vagy videojátékon alapul, Magyarországon is megnézték 5 hét alatt 136 ezren. Egészen az Oscar-jelölésig eljutott, Rian Johnsont a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában jelölték.

A filmet gyártó Lionsgate pedig annyira elégedett a film teljesítményével, hogy a cég vezérigazgatója, Jon Feltheimer csütörtökön bejelentette, hogy hivatalosan is elindították az előkészületeket a film második részén.

A Deadline még az Oscar-jelölések bejelentésének napján kérdezte egy lehetséges második részről a filmet író és rendező Johnsont, aki azt válaszolta, hogy még sok mindennek kell történnie, mielőtt egy Tőrbe ejtve 2. valóság lehet, legelőször is meg kell írnia a forgatókönyvét.

A Lionsgate bejelentette, hogy a John Wick 4. előkészületei is megkezdődtek, illetve hogy a Chaos Walking című sci-fi pótforgatásai befejeződtek, és nemsokára bejelentik, hogy a hányatott sorsú, Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült filmet mikor is tervezik bemutatni.