Nem Oscar-díjas fiára hagyta vagyonát Kirk Douglas

2020.02.24. 14:42

Kirk Douglas, a Spartacus és a Végső visszaszámlálás című filmek főszereplője, Michael Douglas apja február 5-én halt meg.  A legendás színész végrendeletében a 61 millió dollárra tehető vagyonának nagy részét, 50 millió dollárt a feleségével közösen alapított jótékonysági szervezetére, a Douglas Alapítványra hagyta, derítette ki a Mirror.

A Douglas Alapítvány célja szerint azokon az embereken akar segíteni, akik máshogy nem tudnának segíteni magukon. Kedvezményezettjei között szerepel a St. Laurence Egyetem, ahol ösztöndíjat alapítottak különböző kisebbségekhez tartozó vagy hátrányos helyzetű diákoknak, a Westwoodban található Sinai templom, itt van a központja a Kirk and Anne Douglas Childhood Centernek, és az alapítvány segíti a Culver Cityben található Kirk Douglas Színház és a Los Angeles-i gyermekkórház működését is.

Kirk Douglas egyébként mindig nagy adakozó hírében állt. Amikor fia, Michael Douglas bejelentette, hogy édesapja elhunyt, külön kiemelte, hogy apja nemcsak egy legenda volt, a mozi aranykorának színésze, hanem olyan ember, akinek humanitárius cselekedetei hozzájárultak ahhoz, hogy egy igazságosabb világban élhessünk. 

Egyébként arról nem sokat tudni, hogy a fennmaradó 11 millió dollárnak mi lesz a sorsa, de a Mirror elképzelhetőnek tartja, hogy Michael Douglas egy petákot sem kap. Ha ez így is lenne, akkor sem szűkölködne az Oscar-díjas színész, mert közel 300 millió dollárra becsülik a vagyonát.