A James Bond-rajongók azt akarják, hogy ne mutassák be a filmet a koronavírus miatt

2020.03.02. 16:07

A James Bond-filmek legnagyobb rajongói, a legkomolyabb, a 007-es ügynökkel foglalkozó portál szerkesztői nyílt levelet írtak azt követelve, hogy tolják el az új James Bond-film bemutatóját. Szerintük ugyanis ez lenne a felelős lépés a koronavírus idején.

Elindult a jegyértékesítés a 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni londoni, március 31-i díszbemutatójára, ezzel egy időben pedig a koronavírus terjedésére hivatkozva nyílt levélben kéri a forgatási nehézségek és rendezőváltás miatt már így is többször elhalasztott premier lefújását a legnagyobb Bond-weblap, a könyveket és egy rajongói újságot is kiadó MI6-HQ szerkesztősége - írja a Hollywood Reporter.

A levél szerint a filmet gyártó stúdiónak

a közegészség ügyét a marketing miatt leszervezett dátumok elé kellene helyeznie,

egyúttal üdvözlendő, jó, "érzékeny" döntésnek nevezik a film kínai, japán és dél-koreai kampányeseményeinek lefújását. Azt írják, bár egyelőre nincs jogi következménye annak, hogy a vírus terjedése idején nyitva tartsanak a mozik, mégis:

M-et idézve a Skyfallból: Mennyire érzik magukat biztonságban?

Azt is felvetik: a londoni Royal Albert Hallban a bemutatóra összegyűlő 5000 ember közül "akár egyetlen egy is megfertőzheti az összes többieket."

Ez nem az a fajta publicitás, amire bárki is vágyna.

Mindezért azt kérik, halasszák a bemutatót nyárra.

Ne maradjon le semmiről!