Tom Hardy hozza el a börtönben megtört Al Capone drámáját

2020.04.16. 10:43

"Tudja, mi a különbség Adolf Hitler és Al Capone között? Hitler halott, Capone viszont királyként él Floridában" – mondja az egyik szereplő a Capone (korábban: Fonzo) című életrajzi drámában, amelyhez nemrég megérkezett az első előzetes.

A valós eseményeken alapuló filmben Tom Hardy kapta a 47 éves, tízéves börtönbüntetéséből szabadult Alphonse Gabriel Capone szerepét. Az amerikai gengsztervilág egykor rettegett ura ekkor már jól láthatóan megtört és bizonyítottan demens, egy floridiai birtokon él visszavonulva, egészen 1947-es haláláig.

A Caponét a nem különösebben emlékezetes Fantasztikus Négyest jegyző Josh Trank rendezte a saját forgatókönyve alapján. Tom Hardy mellett a Twin Peaksből jól ismert Kyle MacLachlan, a Dunkirkben szereplő Jack Lowden, A ház, amit Jack épített és a Keresd a nőt színésze, Matt Dillon, valamint Linda Cardellini játszik a filmben. Hardyról közben kiderült, hogy hamarosan visszatér a BBC gyerekcsatornájára, hogy öt alkalommal esti meséket olvasson fel a gyerekeknek.

Bár a Caponét eredetileg mozikba szánták, a mozik helyzete miatt azonban végül online mutatják majd be május 12-én, Josh Trank azonban egy friss Twitter-bejegyzése szerint azt reméli, hogy némi csúsztatással eljut majd a mozikba is.

Ne maradjon le semmiről!