Magyar kisfilm is lesz az egyik leghíresebb animációs filmfesztiválon

2020.04.20. 15:58

Közel 3300 nevezett alkotás közül válogatták be Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas mozgókép- és képzőművész Dűne című rövidfilmjét az Oscar-kvalifikáló, 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába, és az animáció határok nélkül kategória alkotásai között kapott helyet.

A különleges, absztrakt thriller hullámzás képzelet és valóság között, melyben a hangok, mint tanúk átmosódnak emlékeken és félálmokon

– áll a hivatalos közleményben.

A Dűne a Kecskemétfilm és a Focusfox produkciójában jött létre, producerei Mikulás Ferenc és Muhi András, gyártásvezetője Vécsy Vera, a sound design pedig Chris Allan munkája.

Dune poster Annecy2020

Ulrich Gábor filmjeit több ország filmfesztiváljai válogatták be versenyprogramjukba. Munkáiból Európa számos országában volt képzőművészeti tárlata, alkotásai megtalálhatók külföldi és hazai gyűjteményekben. Több felsőoktatási intézményben volt meghívott előadó, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít.

Muhi András Balázs Béla-díjas producer 2000-ben alapította és 2010-ig vezette az Inforg Stúdiót. Több mint 30 játékfilm és 100-nál több kisfilm, 80 dokumentumfilm, 15 animációs film producere vagy társproducere. Legfontosabb filmjei között szerepel a Rengeteg, a Dealer, az Ezüst Medve díjas Csak a szél és az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Testről és lélekről.

Az idei Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál június 15-én kezdődik, de a koronavírus-járvány miatt a szervezők úgy döntöttek, az internetre költöztetik a szemlét.