Nem marad el a Torontói Filmfesztivál, de lehet, hogy az internetre költözik

2020.04.23. 15:18

A Torontói Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF) az előre tervezett időben, szeptember elején megrendezik, de egyelőre még nem tudják milyen formában. Cameron Bailey, a fesztivál művészeti igazgatója szerint az egyik lehetőség a vetítési helyszínek és a közönség számának csökkentése, illetve egy hibrid fesztivál hagyományos rendezvényekkel és digitális elemekkel, de a legrosszabbra készülve egy teljesen a virtuális térbe költöztetett fesztivál ötlete is felmerült – írta a Variety.

Az igazgató arról is beszélt, hogy mivel idén több jelentős filmfesztivál is elmaradt, a TIFF még nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen a stúdiók és a filmesek nagyon szeretnék bemutatni új produkcióikat. Az ágazat sok képviselője ugyanakkor nem tud majd Torontóba utazni, így ez a fesztivál nyilván más lesz, mint a korábbiak. Hozzátette, a fesztivál elhalasztása már csak azért sem jöhet szóba, mivel a járvány esetleges második hulláma talán éppen októberben vagy novemberben tetőzik majd.

A TIFF szervezői egyúttal a globális filmes közösség iránti szolidaritásukat is kifejezték. Mint hangsúlyozták, az ágazatban dolgozóknak nagyon sok munkájuk fekszik a produkciókban, és nagyon fontos számukra, hogy filmjeiket bemutathassák. Ha a fesztivált szeptemberben a tervek szerint meg tudják rendezni, az Bailey szerint a filmek és a filmesek igazi ünnepe lesz.  • Hírek
  • Hírek