Christopher Nolan egy igazi 747-est robbantott fel új filmjében

2020.05.27. 16:03 Módosítva: 2020.05.27. 16:36

A számítógépes trükkök fejlődésével a költségek nemhogy csökkentek volna, hanem elszaladtak (nem is kicsit), így egyáltalán nem csoda, hogy Christopher Nolan inkább vetetett egy Boeing 747-est a Tenet című filmjéhez, és azt robbantotta fel, sem minthogy kifizesse egy kisebb sziget árát a trükkökért.

Az egyelőre júliusi bemutatónak szánt film egyik kulcsjelenetében egy repülő belerongyol egy épületbe, majd felrobban. Eleinte makettekről és trükkökről volt szó, de Nolan nem volt elégedett a tervekkel és a költségekkel, így amikor a kaliforniai Victorville-ben forgatási helyszín keresése közben egy repülőgép-temetőre leltek, Nolan áttervezte az egész jelenetet, és vett egy gépet, mert „a valóságot semmi nem pótolja”.

Ezzel együtt járt persze az is, hogy a jelenetet egyszer lehetett felvenni, pont úgy, ahogy a Mad Max – A harag útja lélegzetelállító akciójeleneteit, mert ha egy géped/autód van, akkor inkább tervezd meg rendesen a felvételt, hogy ne később vakard a fejedet.

Hirtelen jött ötlet volt, impulzusvásárlásnak hívják az ilyet. Lefuttattam magamban a prót és a kontrát, és megvettük. Remek döntés volt, Scott Fisher, a trükkmesterünk és Nathan Crowley, a látványtervezőnk elképesztő munkát beletettek a jelenetbe. Nagyon jól sikerült, örülök, hogy leforgathattam.

Robert Pattinson, a film egyik főszereplője a GQ magazinnak azt nyilatkozta, hogy ennyire elmebeteg ötlettel még nem találkozott, „színészként, amikor azt olvasod a forgatókönyvben, hogy ...és akkor felrobban a 747-es... automatikusan zöld háttérre és makettekre gondolsz. Itt meg kiérsz a forgatási helyszínre, és ott áll egy bazinagy gép”.

A filmet elméletileg július 17-én mutatják be a mozik.