Aretha megtalálta a dalt, ami megmozgatta

2020.06.29. 08:54

Megérkezett az első előzetes a Respect című, Aretha Franklinről készült életrajzi filmhez, amiben Jennifer Hudson játssza az énekesnőt, és amit a tervek szerint idén karácsonykor mutatnának be az amerikai mozik.

Az előzetes nem hagy sok időt a finomkodásra, végig a Respect szól benne, arról beszélnek benne, és annak a hatását is láthatjuk, ahogy Franklinből szinte szellemi vezető lesz a sztárság mellett. Ha valaki nem ismerné, Aretha Franklin egy tényleg legendaszámba menő énekesnő volt, 18 Grammy-díjjal és 44 jelöléssel a háta mögött. 76 éves korában halt meg, 2018-ban, hasnyálmirigyrákban.

Az énekesnőt Jennifer Hudson alakítja, aki 2007-ben a Dreamgirls című, szintén zenés film miatt a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat kapta. Ez volt az első filmszerepe. Azóta feltűnt többek között a Macskákban és a Chi-raq című Spike Lee-filmben is.

Hudson mellett szerepel a Respectben az elismert színész/podcast-műsorvezető Marc Maron, Queen Latifah, Mary J. Blige és Forest Whitaker is.

A filmet eredetileg augusztusban mutatták volna be az amerikai mozik, de a járvány miatt eltolták a premiert karácsonyra, általában ekkor kerülnek mozikba azok az alkotások, amiktől Oscart várnak a készítőik. Karácsonykor még csak korlátozott számú mozikban mutatják be, a teljes premiert 2021. január 15-én kapná meg. Magyar premierről egyelőre nincs hír.