Jude Law játszhatja Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

2020.07.08. 10:36

A Variety információi szerint könnyen elképzelhető, hogy a brit színész alakítja majd Hook kapitányt a Disney legújabb Pán Péter-filmjében, és információk szerint a Peter Pan & Wendy a mozikban debütál majd, és nem a Disney Pluson, ami ugye a stúdió streamingszolgáltatása. 

Az élőszereplős film a Disney 1953-as rajzfilmje alapján készül, a forgatókönyvet David Lowery és Toby Halbrooks jegyzi, illetve Lowery, aki korábban az Elliott, a sárkány című fantáziafilmmel aratott sikert, most ismét a rendezői székbe ül.

J. M. Barrie meséjét már korábban is megfilmesítették, Steven Spielberg 1991-ben Robin Williamsra osztotta a felnőtt Pán Péter szerepét, a gonosz Hook kapitányt pedig Dustin Hoffman alakította. A 2003-ban a Universal és a Columbia gyártásában készült Pán Péter-filmben az ördögi kalózkapitányt Jason Isaacs játszotta, legutóbb, 2015-ben pedig a Warner Bros. Pán című filmjében Hugh Jackman bújt Hook bőrébe.

A Disneynek hatalmas bevétele volt az utóbbi időben az animációs filmek élőszereplős újraforgatásából: az Aladdin és Az oroszlánkirály című filmekre világszerte több mint egymilliárd dollárért (315 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, írja az MTI.