Advertisement

Amerikában moziba se kerül az élőszereplős Mulan

2020.08.05. 09:26

Kihagyja az amerikai mozikat a Mulan című élőszereplős Disney-adaptáció, és kizárólag a Disney+ nevű streamingszolgáltató kínálatában lehet majd elérni szeptember 4-től, ott is egy 29,99 dolláros összegért.

A Mulan lett volna a Disney egyik várható óriási kasszasikere, de a márciusi premiert el kellett tolni a koronavírus-járvány miatt, több más filmmel együtt.

A Variety úgy tudja, hogy azokon a területeken, ahol nem elérhető a Disney+ (így Magyarországon is), a film mozikba fog kerülni. A Filmforgalmazók.hu információi szerint a filmnek egyelőre nincsen magyar premierdátuma, de szerepel a bemutatandó filmek között.

A Disney vezérigazgatója, Bob Chapek azt közölte az amerikai sajtóval, hogy a Mulan szokatlan premierje kivétel lesz, nem pedig egy új üzleti modell bevezetése. A Disney+ havi előfizetése 7 dollárba kerül, erre fog még jönni a Mulanért járó 30 dollár.

Nem a Mulan az első film, ami nagyobb összegért került fel a digitális tartalomszolgáltatók kínálatába az amerikai mozipremier helyett, a Trollok a világ körül című animációs film volt az első idén, majd azt követték olyan, alapvetően filmszínházba szánt alkotások, mint A Greyhound csatahajó (ami nálunk is az Apple+ felületén érhető el), vagy a Staten Island királya (amit nálunk bemutatnak a mozik). A Mulan viszont az eddigi valószínűleg legdrágább film, amivel ez történt, a költségvetése olyan 200 millió dollár körül mozog.

(Variety)