Hatalmas gyűlölethullám szabadult rá Sandra Bullockra

2023.08.15. 20:13
Kemény kritikák érték Sandra Bullockot, miután Michael Oher korábbi amerikaifutball-játékos kijelentette, hogy a 2009-es The Blind Side (magyar címén A szív bajnokai) című film kamu volt. Volt, aki azt követelte, hogy a színésznő adja vissza az Oscar-díját, mondván, „bűnrészes” volt a történetben.

A The Blind Side Michael Oher, a Baltimore Ravens korábbi játékosának fiatalkorát eleveníti fel a filmvásznon. A történet szerint a nehéz sorsú fekete fiút egy gazdag fehér család fogadja örökbe, akinek ettől kezdve megváltozik az élete, és később bekerül az NFL-be.

Az amerikai filmdráma nemcsak a tengerentúlon, de az egész világon hatalmas sikert aratott. A film összesen 22 filmes jelölést kapott, hét díjat zsebelt be, köztük Sandra Bullock Oscarját, amelyet a legjobb női főszereplőként érdemelt ki.

A 37 éves játékos azonban a héten a bírósághoz fordult, azt állítva, hogy kamu a film sztorija. A dokumentumokban azt kifogásolta, hogy gyámjai, Sean és Leigh Anne Tuohy valójában soha nem fogadták örökbe, mégis hasznot húztak a sikeréből. A család tagadta Oher állításait.

A New York Post cikke szerint a kommentelők nekiestek Sandra Bullocknak is, mondván, „bűnrészes” a nyomasztó családi balhéban. Egyikük azt írta:

Sandra Bullocknak vissza kell adnia az Oscarját! Tudja, hogy nem érdemelte meg ezt a sz*rt!

Egy másik kommentelő azt írta, egyenesen gyűlöli a színésznőt, amiért egy kamu történetben játszott. 

Természetesen többen a segítségére siettek, jelezve, hogy a színésznőnek semmi köze ahhoz, hogy mi igaz, és mi nem a történetből. „Ha az örökbe fogadó anya mindenkit átvert, még az újságírókat és magát Ohert is, honnan kellett volna épp Bullocknak tudnia, hogy nem igaz a sztori?” – tette fel a kérdést egyikük.