Újabb országban tiltották be a Barbie-t

2023.08.15. 10:11

Algériában sem játsszák többé a Barbie című filmet. A hivatalos indoklás szerint azért szakították meg a forgalmazását, mert a produkció „a homoszexualitást és egyéb nyugati devianciákat reklámoz”, amelyek nem egyeztethetők össze Algéria vallási és kulturális értékeivel – közölte a 24H algériai hírportál.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott, a mozikban július 21-től forgalmazott Barbie eddigi globális bevétele már átlépte az egymilliárd dollárt (353 milliárd forintot).

Algériában hetekkel ezelőtt kezdték vetíteni a filmet, az ország kulturális minisztériuma azonban a tartalmuk miatt felülbírálhatja a forgalmazást és betilthat filmeket.

Kuvaitban és Libanonban, valamint egy pakisztáni tartományban már betiltották Greta Gerwig filmjét. Kuvaitban ezt a közerkölcsök védelmével magyarázták, Libanonban pedig a homoszexualitás népszerűsítését rótták fel a produkciónak. A pakisztáni Pandzsábban „kifogásolható tartalmakra” hivatkozva akadályozták meg a film vetítését.

Mint megírtuk, Vietnám azért nem engedélyezte a vígjáték forgalmazását, mert olyan térkép szerepel benne, amely szerinte a kínai területi követeléseket ábrázolja a Dél-kínai-tengeren.  • Tippek
  • Biztosítás