Elhalasztják az új Mission: Impossible-film premierjét

2023.10.24. 15:59
A Paramount Productions bejelentette, 2024. június 28-ról, 2025. május 23-ra módosítja az új Mission: Impossible-film megjelenésének dátumát. Ennek oka, hogy az írósztrájk miatt nem lenne kész időre a film minden része a bemutatóhoz.

A kellemetlenség ellenére megpróbálják fenntartani a rajongók lelkesedését a készítők és bejelentették, új címmel érkezik majd Tom Cruise legújabb lehetetlen küldetése. A 2023-ban megjelent Mission: Impossible – Leszámolás – Első rész folytatásaként a Leszámolás – Második rész címet kapta volna a legújabb film, de a készítők jelentése szerint ezt már megváltoztatták. 

Christopher McQuarrie rendezte a hetedik filmet, amely közvetlenül a Barbenheimer világjelenség előtt került a mozikba. A pozitív kritikák és a Cruise legutóbbi kasszasikert jelentő filmje, a Top Gun: Maverick sikere ellenére, a „sátoros mozi” 567 millió dolláros globális bevételével elmaradt a várakozásoktól. Az első részt alig játszották az Imax vásznain, mert Christopher Nolan Oppenheimer-e uralta a prémium formátumot a nyár végéig. Ez nem lesz így a következő Mission: Impossible esetében, amely háromhetes exkluzív Imax-játékidőt kap – írja a Variety.