Januárban ismét a filmeké a főszerep

2023.12.10. 09:32
Az új esztendő első hetében indul az A24 – Mozinet Filmfesztivál. A budapesti Toldi moziban a közönség az A24 amerikai filmstúdió négy alkotását láthatja a fesztivál keretében 2023. január 4. és 7. között. Három film a hivatalos premier előtt kerül műsorra.

A január 4-én műsorra tűzött Vaskarom a pankráció világát megreformáló Von Erich család már-már hihetetlen, mégis igaz történetét meséli el.

A Sundance Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díjával kitüntetett Sean Durkin első nagy költségvetésű filmjének főszereplője Zac Efron, operatőre pedig Erdély Mátyás (Saul fia, Napszállta) volt. A film február 15-én kerül hivatalosan a mozikba.

Részlet a Vaskarom című filmből
Részlet a Vaskarom című filmből
Fotó: port.hu

Január 5-én az Előző életek, Celine Song filmje lesz látható, január 6-án Kristoffer Borgli rendezését, az Álmaid hőse című filmet vetítik Nicolas Cage főszereplésével. A film ezután január 18-án kerül a mozikba.

Ismerős karakter

A január 7-én Ari Aster Amitől félünk című filmjében

Joaquin Phoenix a Joker Oscar-díjas szerepe után ismét a külvilág őrületére saját őrületével válaszoló kisembert alakít.

Az Örökség és Fehér éjszakák rendezője magabiztosan keveri a legkülönfélébb filmes műfajokat, teljesen egyedi és megdöbbentő látványvilágot teremtve – írja a fesztivál közleményére hivatkozva az MTI.