Sokkoló horrorfilm érkezik hamarosan a mozikba

2024.01.31. 07:34
Tavasszal érkezik a magyar mozikba Demián Rugna legújabb rendezése, amely rendesen felkavarta a nézőket. A film egyszerre gyomorforgató és lenyűgöző képekkel operál.

Demián Rugna argentin–amerikai koprodukcióban készült Amikor a gonosz leselkedik (When Evil Lurks) című filmjének világpremierje a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt tavaly szeptemberben.

chrome-capture-2023-9-30 (3).png
Fotó: IFC Films / YouTube

A neves spanyolországi Sitges Filmfesztiválon 

a legjobb alkotásnak választották a fantasztikus filmek versenyében.

 

A film egy távoli faluban játszódik, ahol két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Az ördögűzőt még a szertartás előtt rejtélyes módon megölték, a gonosz pedig épp azon van, hogy megszülessen a férfi testéből. A testvérpár megpróbál megszabadulni a felismerhetetlenségig torzult testtől, a démon ereje viszont fizikai jelenlét nélkül is követi őket” – derül ki az előzetesből.

Az Amikor a gonosz leselkedik az amerikai Shudder horrorfilmes streamingszolgáltató első spanyol nyelvű filmje, amelyet az online premier után a mozikba is küldtek.

Meggyőző kritikák

A Collider szerzője szerint

míg más filmek biztosra mennek és nem lépnek át egy határt, addig az »Amikor a gonosz leselkedik« minden képkockáján megbújik a végzet. Olykor jobban hasonlít Sam Raimi stílusára, mint az Evil Dead Rise.

Ha szereted a nihilista horrorfilmeket, amik a zsigereidbe fészkelődnek és belülről emésztenek fel, mintha csak lenyeltél volna egy szögesdrótot, akkor ez a te filmed” – vélekedett a filmről az IGN kritikusa.

Vérben tocsog, nézni is nyugtalanító, Rugna lenyűgözően egyedi látásmódja miatt mégis kiemelkedik a hasonló alműfajú horrorfilmek közül. Itt nem a jó és a rossz harcát látjuk. Rugna egy olyan világot teremt, amelyben a vallás, az egyház és egyáltalán a hit elavulttá válnak, amelyben az emberiség teljesen magára maradt. Az érzékeny lelkületű nézők talán nem bírják a végefőcímig” – olvashatjuk a Screen Daily írását. 

Az Amikor a gonosz leselkedik előreláthatóan 2024. május 9-én, az ADS Service forgalmazásában kerül a hazai mozikba.