Cillian Murphy lehet a következő James Bond?

2024.03.08. 15:25

Az egykori James Bond-sztár, Pierce Brosnan szerint legközelebb Cillian Murphy játszhatná el az ikonikus kémet. A március 7-i Los Angeles-i Oscar Wilde-díjátadón Brosnant a BBC kérdezte arról, hogy melyik színésznek kellene Bondot játszania, miután Daniel Craig 2021-ben visszavonul a szereptől.

Cillian nagyszerű munkát végezne James Bondként Őfelsége titkosszolgálatában

mondta Brosnan ír kollégájáról, aki szintén jelen volt az ír tehetségeket ünneplő eseményen.

Pierce Brosnan 1995-től 2002-ig, négy filmben játszotta Bondot (Aranyszem, A holnap markában, A világ nem elég, Halj meg máskor), ezután átadta a stafétabotot Daniel Craignek, aki 2006 és 2021 között öt filmben testesítette meg a karaktert.

Daniel Craig távozása óta pletykák keringenek arról, hogy ki veszi át a 007-es szerepét. Olyan nagy nevek is szóba kerültek, mint Aaron Taylor-Johnson, Regé-Jean Page és Henry Cavill, de egyelőre semmit nem erősítettek meg.

Cillian Murphy hírneve az elmúlt évben jelentősen megnőtt az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításának köszönhetően. Az Oscar-esélyes filmben J. Robert Oppenheimert, az atombomba atyját formálja meg. 

Mivel az Oppenheimer utáni első filmjét, a Small Things Like These című történelmi drámát már bemutatták a Berlini Filmfesztiválon, Murphy programja eléggé szabadnak tűnik, ha Pierce Brosnan jóslata valóra válna.