Cillian Murphy visszatér az egyik legismertebb szerepéhez

0094 PB6 20FEB21RV.jpg,0094 PB6 20FEB21RV
2024.03.22. 15:35
Az Oscar-díjas Cillian Murphy ismét eljátssza Tommy Shelby szerepét a Peaky Blinders (Birmingham bandája) című sorozat közelgő filmadaptációjában.

Steven Knight, a Peaky Blinders alkotója a BBC új drámája, a The Town premierjén megerősítette, hogy a nemrég Oscar-díjat nyert Cillian Murphy ismét eljátssza Tommy Shelbyt a brit bűnügyi drámasorozat készülő filmváltozatában – írja a Variety.

Visszatér. Szeptemberben forgatjuk, nem messze innen, Digbethben

– erősítette meg Steven Knight.

Cillian Murphy visszatérése Tommy Shelby szerepében nem túl nagy meglepetés, tekintve, hogy az Oppenheimer sztárja már régóta hangoztatta: szívesen szerepelne egy Peaky Blinders-filmben, ha a forgatókönyv eléggé méltó lenne hozzá.

Ha több történet van benne, szívesen megcsinálnám. De jónak kell lennie

– mondta a színész 2023-ban a Rolling Stone-nak.

A Variety's Actors on Actors című műsorának beszélgetésén Margot Robbie egy lehetséges spin-off-filmről kérdezte a színészt, könyörögve, hogy csináljon egyet, amire Cillian Murphy azt felelte, hogy nyitott az ötletre.

A Peaky Blinders eredetileg a BBC Two műsorán mutatkozott be, de miután a sorozat felkerült a Netflixre, a népszerűsége robbanásszerűen megnőtt. A sorozat fináléja 2022 áprilisában került adásba, de Steven Knight sosem titkolta, hogy filmben szeretné folytatni a történetet.

(Borítókép: Cilian Murphy. Fotó: Netflix)