Andrew Haigh rendezi a Leonardo da Vinci-filmet a Universalnak

2024.05.03. 11:24
Leonardo da Vinci festő, polihisztor életéről szóló fim megírásával és megrendezésével bízta meg az Universal Pictures a híres filmrendezőt, Andrew Haight. A Da Vinci-projekt lesz az Universal második Isaacson-adaptációja.

A Universal Pictures a neves brit filmrendezőt, Andrew Haight bízta meg egy Leonardo da Vinci-film írásával és rendezésével, amely Walter Isaacson 2017-es bestsellerén, a művészről szóló életrajzán alapul – erősítette meg a Deadline.

Az életrajz Da Vinci jegyzetfüzeteinek több ezer oldalára, az életével és munkásságával kapcsolatos új felfedezésekre alapozva igyekszik összekapcsolni a művészetét a tudományával, bemutatva, hogy Leonardo zsenialitása olyan képességeken alapult, amelyeket magunkban is fejleszthetünk, mint a szenvedélyes kíváncsiság, a gondos megfigyelés és a fantáziával kacérkodó, játékos képzelőerő.

Az olasz reneszánsz ikonja, Leonardo da Vinci nemcsak termékeny festő volt, hanem polihisztor is, aki számos területen, többek között a tudomány, a mérnöki tudományok és az anatómia területén is jeleskedett. Mesterművei, a Mona Lisa és az Utolsó vacsora a történelem legfelismerhetőbb és legnagyobb hatású műalkotásai közé tartoznak.

A Da Vinci-projekt lesz az Universal második Isaacson-adaptációja. Korábban a stúdió a 2011-es Steve Jobs című életrajzát adaptálta, Danny Boyle rendezésében és Michael Fassbender főszereplésével, aki az Apple társalapítóját alakította.