Velencében mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2

2024.07.02. 15:24
Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2 a 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, a Biennale College – Cinema szekcióban mutatkozik be, a magyar mozikba pedig ősszel érkezik.

A film mikrorealista történet egy különválásról, a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből. Klára különköltözik a férjétől. Barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört tesznek meg kocsival. Bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más.

A Velencei Biennálé (La Biennale di Venezia) 2012-ben hívta életre a Biennale College – Cinema elnevezésű programját, amelynek keretében évente legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatják.

A nemzetközi válogatás egyik kiválasztott projektje Szilágyi Zsófia Január 2 című filmterve lett, amely a Velencei Biennálé 200 ezer eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg.

A film bemutatója az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz.

A Január 2 című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készül, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A film 2024. október 3-án, a Cirko Film forgalmazásában kerül a hazai mozikba.