Hamarosan megtudhatjuk, hogyan vált sorozatgyilkossá Dexter

2024.07.03. 14:13
A SkyShowtime megerősítette, hogy új saját gyártású drámasorozata, a Dexter: Original Sin, az Emmy-díjas Dexter várva várt előzménye hamarosan megérkezik a streamingszolgáltató kínálatába. A 10 részes thrillersorozat 15 évvel az eredeti széria eseményei előtt játszódik.

Hamarosan elérhető lesz a Dexter előzménye, a Dexter: Original Sin című sorozat a SkyShowtime platformján. Patrick Gibson alakítja majd Dexter Morgan címszereplőt, a Golden Globe-díjas Christian Slater játssza Dexter nevelőapját, Harry Morgan a gyilkossági nyomozót, Molly Brown pedig Dexter húgának, Debra Morgannek szerepében tűnik fel.

Az 1991-ben, Miamiban játszódó Dexter: Original Sin Dexter életét mutatja be, hogyan válik egy diákból bosszúálló sorozatgyilkossá. Amikor vérszomjas vágyait már nem veheti félvállról, Dexternek meg kell tanulnia uralkodni gyilkos ösztönein.  

Az apja útmutatásával kidolgozott erkölcsi kódexet használva igyekszik megtalálni és megölni azokat az embereket, akik rászolgáltak arra, hogy kiiktassák őket a társadalomból anélkül, hogy a hatóságok célkeresztjébe kerüljenek. Ez komoly kihívást jelent a fiatal Dexter számára, amikor a miami rendőrségnél törvényszéki gyakornokként kezd dolgozni.

Az eredeti Dexter az Egyesült Államok egyik legsikeresebb sorozatává nőtte ki magát.

Számos Emmy- és Golden Globe-jelölést kapott a legjobb drámasorozat kategóriában, valamint 2008-ban elnyerte a rangos Peabody-díjat, és kétszer is szerepelt az Amerikai Filmintézet 10 legjobb tévésorozatának listáján. 2013-ban az Amerikai Forgatókönyvírók Szövetségének „101 legjobban megírt tévésorozat” listájára is felkerült.

Dexter: Original Sin című sorozatot Clyde Phillips vezető producer jegyzi a Showtime Studios és a Counterpart Studios közreműködésével. A Showtime Studios részéről a sorozat kreatív felügyeletét Gary Levine és Urooj Sharif látja el, a gyártást pedig Tara Power felügyeli. A sorozat forgalmazója a Paramount Global Content Distribution.