Indiában cenzúrázták az Oscar-közvetítést

2009.02.25. 13:14 Módosítva: 2009.02.25. 13:29
Bár a díjátadón nagy tapssal fogadták a Milk forgatókönyvírójának meghatott beszédét, az indiai közvetítésből kivágták a melegházasságot támogató részt.

"Az ismétlésben kivágták a melegekről szóló részt a Milk Oscar-díjas forgatókönyvírójának köszönőbeszédéből" - írja a Defamer egy indiai nézőre hivatkozva, akinek a változás azért tűnhetett fel, mert a 6:30-kor kezdődött élő közvetítésben még szerepelt a később cenzúrázott részlet.

Az első vállaltan meleg amerikai politikusról szóló Milk forgatókönyvírójának érzelmes beszédét a díjátadó liberális közönsége nagy ovációval fogadta. Dustin Lance Black a melegházasság témáját is bedobta, miután a színpadon bevallotta, hogy ő is meleg. "Tizenhárom évesen Harvey Milk története adott reményt, hogy egyszer majd titkolózás nélkül élhetek - mondta az elérzékenyültségtől akadozva. - A meleg és leszbikus fiataloknak az ő nevében üzenem, hogy mondhat bárki bármit, isten szeret benneteket, és ígérem, hogy hamarosan egyenlő jogokat élveztek majd ebben a nagyszerű országban."

A melegek jogai mellett Sean Penn is kitállt a díjátadón, miután tavaly novemberben Kalifornia államban tizennyolcezer esküvő után népszavazással törölték el az egyneműek házasságát engedélyező törvényt. (via Defamer)