400 statisztajelölt maradt ki Ridley Scott filmjéből

2009.05.11. 14:48 Módosítva: 2009.05.11. 15:37
Angliában ezernél is többen jelentkeztek, hogy nottinghami katonák lehessenek Ridley Scott 2010-re ígért Robin Hood-filmjében, de csak 600-an kapták meg a szerepet.

Ezernél is több jelentkező tolongott Ridley Scott új Robin Hood-filmjének angliai statisztafelvételén, hogy együtt játszhassanak kedvenceikkel, Russell Crowe-val és Cate Blanchett-tel, írja a bbc.co.uk.

A stáb nem volt felkészülve ennyi jelentkezőre, eredetileg csak 600 katonát akartak a nottinghami seriff seregébe. A statiszták kiválogatását Pembroke Dock városka technológiai és innovációs központjába szervezték meg, ahonnan végül több száz filmrajongót kellett hazaküldeni. Némi reménnyel adhat a távozóknak, hogy arra kérték őket, online jelentkezzenek a produkciuóba.

Ridley Scott júniusban kezdi meg a 130 millió dolláros költségvetésű Robin Hood-film forgatását a Pembrokeshire Nemzeti Parkban fekvő Freshwater Bayben, ahol a Harry Potter-sorozat befejező részei, a Halál ereklyéi 1-2 is készültek. A filmben Russell Crowe játssza majd Robin Hoodot, Kate Blanchett pedig Mariant. A forgatás a tervek szerint július első hetében ér majd véget, a bemutató időpontja: 2010. május 14.