Miért jó Ashton Kutchernek Demi mellett?

2009.05.28. 12:13 Módosítva: 2009.05.28. 13:11
Russell Crowe hosszú hajú, tahó újságíró A dolgok állásában, amitől már előre odavagyunk. Matthew Perry meg átváltozik tinibálvánnyá a Megint 17-ben. A japánok és a Jonas-testvérek heti filmpremierként rombolják a közízlést.

A dolgok állása

A Bourne-filmek és a Kettős játék forgatókönyvírója, Tony Gilroy szakított a sármos kémekkel: a legújabb konspirációs thrillerében már egy kövér és cinikus bűnügyi újságíró a főszereplő a zseniális Russell Crowe-val. Ben Affleck meg a szexbotrányba keveredő politikus szerepével bizonyítja, hogy a romantikus filmeken túl is van karrier. A fegyverbiznisz érdekében gyilkolni is képes politikusokról szóló filmet Az utolsó skót királyt is jegyző Kevin Macdonald rendezte 60 millió dollárból (amiből 20 milliót Russell Crowe kapott). Mindenki lelkes: 7,7 ponton áll az IMDb-n, és 86 százalékot kapott a Rottentomatoeson, bár április óta csak 54,4 milliós bevételt produkált. Az Arizona Republic szerint a film „első osztályú politikai thriller, pedig csak egy brit tévésorozat remake-je.” A Philadelphia Inquirer munkatársa még lelkesebb volt: „A bennem lakó újságírónak bejött a film. A mozirajongónak még jobban”. A készítők amúgy eredetileg Brad Pittnek szánták az oknyomozó újságírót, és Edward Norton lett volna a tévékamerák előtt síró kongresszusi képviselő, de ők végül szerencsére nemet mondtak.

A legnagyobb japán

Hitoshi Matsumoto a japánok Sacha Baron Cohenje, csak ő mutáns szuperhősnek öltözik be. Ellenfele egy síró óriásvirág, mega szemgolyóját a péniszén hordó űrlény. A legnagyobb japán azoknak a filmeknek állít emléket, amikben Godzilla és barátai (King Ghidorah, Destroyah, meg az űrlepke) 1954 óta rendszeresen szétverik a nagyvárosokat. Bár a film 6,4 pontot kapott az IMDb-n, és 76 százalékot a Rottentomatoeson, a nézőknek nem jött be a japán humor: az amerikai bevétel csak 13 ezer dollár volt. Pedig a Newark Star-Ledger is megírta: "Ez a legviccesebb szuperhősfilm, amit valaha láttam. Sokkal jobb, mint a régi, városrombolós szörnymozik."

Megint 17

Rossz hír a Jóbarátok-rajongóknak: Chandler, azaz Matthew Perry csak 10 percig szórja a béna poénjait legújabb vígjátékában, utána átváltozik a High School Musical szívtiprójává, Zac Efronná. (Azért Tom Hanks Segítség felnőttem!-ben legalább végignyomta a filmet.) Itt poénforrásnak azt szánták, hogy egy negyvenes fickó milyen ciki a mai tinik között a dumája, az öltözködése, meg a felnőtt haverjai miatt. De főleg azért, mert a 38 éves exfeleségére (Leslie Mann) hajt rá. Persze a 20 millióból forgatott film már a nyitóhétvégéjén visszahozta a költségeit, a teljes bevétele azóta 109 millió dollár. Nem kapott olyan rossz pontokat sem: 6,3 az IMDb-n, és 56 százalékos a Rottentomatoeson. az USA Today kritikusa szerint a film "a Nem férek a bőrödbe és a Hirtelen 30 utódja, de sajnos nem olyan jó, mint ezek", a Rolling Stone pedig: "Ha nem tudod kitalálni, mi lesz a film vége, még soha nem voltál moziban. Ha meg tényleg nem voltál, semmiképpen se a Megint 17-tel kezdd!" Zac Efron a forgatáson értette meg, miért jó Ashton Kutchernek Demi Moore mellett: "Féltem ettől a sztoritól, mert azt kellett eljátszanom, hogy szerelmes vagyok egy 38 éves nőbe. De Leslie Mannbe nagyon könnyű belezúgni, egyáltalán nem kellet színészkednem."

Jonas Brothers - A koncert 3D

A U2 3D-koncertje jó volt, a tinibálvány Jonas-fiúké egyáltalán nem az. A Disney a nagy siker reményében 3D-kamerákkal rögzítette a Jonas Brothers Burning Up-koncertturnéját, de eddig csak 19,2 millió dollárt kerestek vele. A kritikusok szétszedték a filmet, csak 33 százalékot kapott a Rottentomatoeson: "Erre csak a rágógumi-meseországban élő tinik, a szüleik, meg a perverzek lesznek kíváncsiak." (Rolling Stone), "Ez a 76 perces koncertfilm pont kétszer olyan hosszú, mint amennyi időt a srácok végig tudnak tátogni." (Variety). Bár a rajongók lelkesen nyomták rá a 10-eseket, a Jonas Brothers-koncert csak 1,3 ponton áll az IMDb-n. Ezzel olyan celluloid-hulladékokat is alulmúlt, mint az 1,7-es átlagú Kis Vuk, vagy az 1,8 pontos Fire Maidens from Outer Space.