Agyzsibbasztó filmek indulnak Potter ellen

2009.07.30. 11:44 Módosítva: 2009.07.30. 12:21
A Harry Potter hetekig vezeti majd a nézettségi listákat, ezért a forgalmazók a lebutított Harcosok klubja mellé egy újabb romantikus komédiát hoztak nekünk.

Bunyó

Utcai Harcosok klubjaként ajánlgatja a forgalmazó a New York-mániás Dito Montiel filmjét, de a kritikusok szerint messze nem olyan jó, mint Brad Pitt klasszikusa: 41 százalékon áll a Rottentomatoeson. A nézőktől meg 5,1 pontot kapott az IMDb-n. A Channing Tatum főszereplésével készült illegális utcai harcot bemutató film június óta csak 28,9 milliós bevételt hozott. „Felületes dráma a kisvárosból nagyvárosba költöző, erőszakos fiúról, fájdalmasan primitív párbeszédekkel” – írja az Entertainment Weekly. A New York-i kritikusok valamennyire szerették: „A verekedések nem túl meggyőzőek, de a sztori kielégítő. Olyan, mint egy olcsó Rocky-utánzat, vagy a Harcosok klubja kevésbé nyomasztó változata.” (New Yorker), „Montiel nagyszerűen kihasználta a nagyvárosi helyszínt” (New York Daily News), „Profi bunyós film, robbanékony és karizmatikus Channing Tatummal” (New York Post). A főszereplőnek egyébként betörték az orrát az egyik verekedős jelenetben, mivel egyszer sem kért kaszkadőrt maga helyett.

Szerelem olasz módra

Az eddig horrorban utazó Jason Todd Ipson 1,1 millióból leforgatta a saját romkomját a Bazi nagy görög, török, latin, amcsi, satöbbi lagzik mintájára, de a nézőknek és a kritikusoknak sem jött be. A talján csődöröket utánzó, álolasz lúzer (Jay Jablonski) csak 5,8 pontot kapott az IMDb-n, és 10 százalékot a Rottentomatoeson. "Agyzsibbasztó film, ami csak a legigénytelenebb nézőknek jön be" - írja a Hollywood Reporter kritikusa, a Newark Star Ledger pedig így foglalja össze a film lényegét: "Fárasztó poénok, bénázó szereplők, és az unalomig ismert vígjáték-sablonok."