Lelkesek a magyar Jackson-rajongók is

2009.09.30. 17:06 Módosítva: 2009.09.30. 17:18
Észak-Amerikában már több száz teltházas előadást jeleztek, Japánban pedig már több mint egymillió dollárért váltottak jegyet a Michael Jackson's This Is It című filmre, itthon a jegyelővétel első napján, vasárnap 1600 jegy fogyott az Intercom jelentése szerint.

A nyáron elhunyt sztár londoni koncertturnéjának próbáiból összeállított zenés film a világpremierrel egyidőben október 28-án kerül a magyar mozikba is 24 kópiával, de csak két hétig. A High School Musical rendezője, Kenny Ortega nevén futó film koncertturnés felvételeiért a Sony 60 millió dollárt (11,1 milliárd forint) fizetett.

Itthon még nem lehetett mozifilmre egy hónappal a premier előtt jegyet venni. "Az 1600 jegy első nap nem tűnik soknak, de jegyelővételhez képest nagyon jó arány: Peruban 230-at, Litvániában 200-at adtak csak el" - mondta Mersva Alexandra, az Intercom munkatársa. Az első jegyeket a magyarországi Michael Jackson fan club tagjai vették a Cinema City Arénában, a Beat it-re előadott rövid flashmob után.

Az elővétel nagyobb érdeklődést jelez a brit fővárosban, mint ami a Harry Potter-vagy A Gyűrűk Ura-filmeket övezte. Hollandiából, Svédországból, Belgiumból és Új-Zélandról is rekord eladásokat jelentett a Sony Pictures. A jegyek világszerte online is jól mentek, de sorok kígyóztak a jegypénztárakig Párizs, Bangkok vagy München mozijainál.