Halász Judit nem mozgatta meg a nézőket

2009.10.13. 15:23 Módosítva: 2009.10.13. 15:31
Gerard Butler és Bruce Willis vezeti a hazai nézettségi toplistát, a friss premierek alulmaradtak az előző hetekben bemutatott filmekkel szemben. Halász Judit koncertfilmje is gyengén indult.

A hazai toplistát továbbra is Gerard Butler és Katherine Heigl vezeti A csúf igazsággal, a romamtikus vígjátékot huszonnégyezren látták múlt hétvégén. A második helyre is előző heti premier futott be, a Bruce Willis-es Hasonmás, amiért tizenötezren fizettek.

A toplista további helyezettjei már hetek óta futó filmek, harmadik például a Derült égből fasírt tizennégyezer nézővel. A tízezer alattiak klubjában a Végső állomás 3D, a District 9 című áldokus scifi, a Rágcsávók és a Becstelen Brigantyk követik egymást.

Hiába kapott közönségfilmnek járó premiert a Csiribiri 21 kópiával és 14 e-mozival, hiába szerettük mi is, csak a toplista nyolcadik helyéig tudott felkapaszkodni. A Halász Judit-os koncertfilmet 4281-en látták.

"Sajnos nagyon alacsony ez a szám - mondta Rózsa János, a hetvenegy éves rendező, amikor megtudta tőlünk az eredményt. - Remélem, fel fog menni, ha elterjed a híre. Isten kezében vagyunk, és Isten a közönség." Rózsa János 94 óta nem rendezett, Csók, anyu! című filmjét a 80-as években még 600 ezren nézték meg.

A Csiribiri megelőzte a szintén múlt héten bemutatott Pippa Lee négy életét, amire csak 3407-en vettek jegyet. A toplista tizedék helyére a Másnaposok került, ez nyár közepe óta letaszíthatatlan a tízes toplistáról.

A két másik frissen bemutatott filmről csak fővárosi adatok állnak rendelkezésre, és ezek összesen nem tudtak háromszáz nézőt megmozgatni: a Szemüvegesek című japán művészfilmet 222-en látták Budapesten, az Apám zenéje című német dokumentumfilmet 22-en.