Sandra Bullock lett a leggazdaságosabb

2010.01.11. 14:09
Januárban a nagyobb közönségfilmek eredményei megfeleződtek az amerikai mozikban, egyedül az Avatar tartotta magát.

Negyedik hete nem akad legyőzőre az Avatar, pedig három új filmet is a mozikba küldtek, de a közelébe sem értek bevétel terén. Hétvégén még mindig 48,5 millió dollárt (9 milliárd forintot) kasszírozott James Cameron sci-fije az észak-amerikai mozikban.

A produkció Amerikában 429 millió dollárnál jár, lehagyta a tavalyi év legjobbját, a Transformers folytatását, ami 402,1 millió dollárt hozott. Úgy tűnik, gond nélkül megelőzi A sötét lovag által elért 533,3 millió dollárt is. A nemzetközi bevételekkel együtt 1,34 milliárdja van az Avatarnak, itt még 500 millió kell, hogy befogja az első helyezett Titanicot.

A Sherlock Holmes és az Alvin 2 esetében várható volt, hogy bevételeik megfeleződnek. Holmes továbbra is szépen tartja magát: az IMDb-n 7,7-en áll (kritikánk itt olvasható). Ez a film most második, 16,6 millió dollárt gyűjtött három nap alatt, együtt 165,1 millió dollárja van. Az Alvin és a mókusok folytatása ismételten a harmadik, 16,3 millió dollárt szedett össze, eddig 178,1 millió dollárt hozott. Az első rész a negyedik hétvégéjén 176 milliónál tartott.

Dicsérik a vámpírfilmet

A Spierig testvérek rendezte Daybreakers vámpírfilm a negyedik helyen nyitott 15 millió dollárral, Ethan Hawke, Sam Neill és Willem Dafoe főszereplésével 20 millió dollárból készült. Már több mint két éve dobozban van. 8,2-en áll az IMDb-n, a Rottentomatoeson 64 százalék az átlaga, ami egy horrorhoz képest elég jó eredmény.

Daybreakers
Daybreakers

A Washington Times azt írja, az  akciójelenetek elég pofásak, és a papírvékony történetből olyan filmet kreáltak, ami elég, hogy a néző 98 percig élvezze a produkciót. A Sci-Fi Wire szerint az Alkonyat után nagyon jó érzés igazi vámpírokat látni. Csak a Mania.com szerint túl sok benne a logikai baki, és a történetben éktelen nagy lyuk tátong.

Ötödik helyre csúszott az Egyszerűen bonyolult, amire 11 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők, a romantikus vígjáték - amelyben  Meryl Streep, Alec Baldwin és Steve Martin játssza a főbb szerepet - 76,3 millió dollárt gyűjtött össze.

9,1 millió dollárral indult útnak a Szökőhév (Leap Year) romantikus vígjáték, Amy Adamsszel, aki ír szokás szerint maga szeretné megkérni barátja kezét január 29-én. A hatodik helyet sikerült megkaparintania a 19 millió dollárba került filmnek.

A Rottentomatoes oldalán 17 százalékos az átlaga. A BDK Reviews írója úgy érezte, mintha már százszor látta volna, csak ezúttal Amy Adams és a középszerű romantika együttese nem működött igazán. Az Entertainment Spectrum kritikusa szerint tökéletes randifilm.

Sandra Bullock a sztár

7,7 millió dollárral még mindig hetedik a Blind Side c. dráma, ami meglepő módon csak 50 millióból készült, és már 219,1 milliót gyűjtött. Sandra Bullock az első főszereplőnő, aki átlépte a 200 millió dolláros határt. A színésznő most túl van két Golden Globe-jelölésen: legjobb színésznő a Blind Side-ért és a Proposalért.

Sandra Bullocknak 2009-ben ez volt a harmadik filmje, a Nász-ajánlatban és az All About Steve-ben is játszott. A kritikák nagy része kiemelte Bullock alakítását, az Internet Review meg is jegyezte, végre egy film, ami jól áll neki.

Nyolcadik lett a C. D. Payne könyve alapján készült Youth in Revolt. Weinsteinék nem bíztak a film sikerében, csak 1873 moziba küldték a 18 millió dollárba került vígjátékot, ami 7 millió dollárt keresett három nap alatt. Az eFilmCritic cikkírója szerint Michael Cera végre bebizonyította, többre képes annál, mint hogy kisfiús fizimiskájából éljen. A ReelTalk szerint zagyvaság az egész, néhány értelmetlen családi jelenettel.

Youth in Revolt
Youth in Revolt

A hercegnő és a béka 52,2 százalékkal kevesebb bevételt produkált, mint egy hete, a most megkeresett 4,7 millió dollárral együtt 92,6 milliót tud felmutatni az animációs film, amivel a tizedik.