Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Sandra Bullock lett a leggazdaságosabb

2010.01.11. 14:09
Januárban a nagyobb közönségfilmek eredményei megfeleződtek az amerikai mozikban, egyedül az Avatar tartotta magát.

Negyedik hete nem akad legyőzőre az Avatar, pedig három új filmet is a mozikba küldtek, de a közelébe sem értek bevétel terén. Hétvégén még mindig 48,5 millió dollárt (9 milliárd forintot) kasszírozott James Cameron sci-fije az észak-amerikai mozikban.

A produkció Amerikában 429 millió dollárnál jár, lehagyta a tavalyi év legjobbját, a Transformers folytatását, ami 402,1 millió dollárt hozott. Úgy tűnik, gond nélkül megelőzi A sötét lovag által elért 533,3 millió dollárt is. A nemzetközi bevételekkel együtt 1,34 milliárdja van az Avatarnak, itt még 500 millió kell, hogy befogja az első helyezett Titanicot.

A Sherlock Holmes és az Alvin 2 esetében várható volt, hogy bevételeik megfeleződnek. Holmes továbbra is szépen tartja magát: az IMDb-n 7,7-en áll (kritikánk itt olvasható). Ez a film most második, 16,6 millió dollárt gyűjtött három nap alatt, együtt 165,1 millió dollárja van. Az Alvin és a mókusok folytatása ismételten a harmadik, 16,3 millió dollárt szedett össze, eddig 178,1 millió dollárt hozott. Az első rész a negyedik hétvégéjén 176 milliónál tartott.

Dicsérik a vámpírfilmet

A Spierig testvérek rendezte Daybreakers vámpírfilm a negyedik helyen nyitott 15 millió dollárral, Ethan Hawke, Sam Neill és Willem Dafoe főszereplésével 20 millió dollárból készült. Már több mint két éve dobozban van. 8,2-en áll az IMDb-n, a Rottentomatoeson 64 százalék az átlaga, ami egy horrorhoz képest elég jó eredmény.

Daybreakers
Daybreakers

A Washington Times azt írja, az  akciójelenetek elég pofásak, és a papírvékony történetből olyan filmet kreáltak, ami elég, hogy a néző 98 percig élvezze a produkciót. A Sci-Fi Wire szerint az Alkonyat után nagyon jó érzés igazi vámpírokat látni. Csak a Mania.com szerint túl sok benne a logikai baki, és a történetben éktelen nagy lyuk tátong.

Ötödik helyre csúszott az Egyszerűen bonyolult, amire 11 millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők, a romantikus vígjáték - amelyben  Meryl Streep, Alec Baldwin és Steve Martin játssza a főbb szerepet - 76,3 millió dollárt gyűjtött össze.

9,1 millió dollárral indult útnak a Szökőhév (Leap Year) romantikus vígjáték, Amy Adamsszel, aki ír szokás szerint maga szeretné megkérni barátja kezét január 29-én. A hatodik helyet sikerült megkaparintania a 19 millió dollárba került filmnek.

A Rottentomatoes oldalán 17 százalékos az átlaga. A BDK Reviews írója úgy érezte, mintha már százszor látta volna, csak ezúttal Amy Adams és a középszerű romantika együttese nem működött igazán. Az Entertainment Spectrum kritikusa szerint tökéletes randifilm.

Sandra Bullock a sztár

7,7 millió dollárral még mindig hetedik a Blind Side c. dráma, ami meglepő módon csak 50 millióból készült, és már 219,1 milliót gyűjtött. Sandra Bullock az első főszereplőnő, aki átlépte a 200 millió dolláros határt. A színésznő most túl van két Golden Globe-jelölésen: legjobb színésznő a Blind Side-ért és a Proposalért.

Sandra Bullocknak 2009-ben ez volt a harmadik filmje, a Nász-ajánlatban és az All About Steve-ben is játszott. A kritikák nagy része kiemelte Bullock alakítását, az Internet Review meg is jegyezte, végre egy film, ami jól áll neki.

Nyolcadik lett a C. D. Payne könyve alapján készült Youth in Revolt. Weinsteinék nem bíztak a film sikerében, csak 1873 moziba küldték a 18 millió dollárba került vígjátékot, ami 7 millió dollárt keresett három nap alatt. Az eFilmCritic cikkírója szerint Michael Cera végre bebizonyította, többre képes annál, mint hogy kisfiús fizimiskájából éljen. A ReelTalk szerint zagyvaság az egész, néhány értelmetlen családi jelenettel.

Youth in Revolt
Youth in Revolt

A hercegnő és a béka 52,2 százalékkal kevesebb bevételt produkált, mint egy hete, a most megkeresett 4,7 millió dollárral együtt 92,6 milliót tud felmutatni az animációs film, amivel a tizedik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?