Lucas új Star Wars-trilógiát tervez?

2010.10.25. 15:51
Egyre több helyen olvasható az a pletyka, miszerint a jelenlegi hat epizód 3D-re konvertálása után, tehát úgy 2016 környékén Lucas egy újabb trilógiát szabadítana rá a gyanútlan sci-fi-rajongókra. A Lucasfilm természetesen tagad.

Elsőként az iesb.com szellőztette meg, hogy Lucas az eredeti- és az előzmény-trilógia 3D-re konvertálása után el szeretné készíteni a történetet lezáró három részt. Információik  szerint immáron valódi folytatásról lenne szó, azaz a várva várt 7.-8.-9., esetleg egy nagyot ugorva, a 10.-11.-12. részekről, melyek akár száz vagy ezer évvel a Jedi visszatér után játszódnának, és semmi közük nem lenne a Skywalker-klánhoz.

star-wars-episode-iii-revenge-of-the-sith 2

Az ugrást az indokolná, hogy a régóta tervezett, élőszereplős tévésorozatból már 50 forgatókönyv készen van, és Lucas szeretné, ha 100 epizód elkészülne belőle (ez hagyományos, 22-24 részes évadokat tekintve minimum négy, de inkább öt televíziós évadot jelentene) - ez a sorozat pedig vagy a Jedi visszatér után, vagy a Csillagok háborújaként ismert, Új remény alcímű rész eseményei előtt játszódnának. Lucas állítólag régóta szeretne már Luke Skywalker és Han Solo árnyékából kibújva forgatni, a Klónok háborúja című, jelenleg is látható animációs sorozat, a tévésorozat és az új trilógia terve is erre utal.

gp EP5 KEY

A finanszírozással nem lesz gond, hiszen a jelenlegi hat epizód 2012-2016 között piacra kerülő 3D-s verziói a mozikban, aztán majd szépen a BluRay-piacon is szépen fognak termelni, nem is beszélve a franchise évente növekedő bevételeiről és a szintén 2012-re tervezett tévésorozat forgalmazása után befolyó összegekről.

A Lucasfilm a wired.com-on tagadta, hogy ilyen tervek bármilyen formában is léteznének, de az iesb.com információit érdemes komolyan venni, hiszen ők jelentették elsőként, hogy a Sith-ek bosszúja PG-13-as, azaz gyerekfilm besorolást kap majd a mozikban (bejött), náluk lehetett olvasni elsőként az élőszereplős tévésorozat terveiről (igazuk lett), és ők szereztek tudomást mindenkit megelőzve a Klónok háborúja című animációs sorozatról is (már a harmadik évad fut a tévében).