no

Cameron előre lesajnálja a Potter 3D-t

2010.11.12. 09:01
Több ezer rajongó várta a Harry Potter-regényfolyam utolsó kötetéből készült film első részének főszereplőit a csütörtök esti londoni világpremieren, a Leicester Square-en. Csak James Cameron nem örül a 3D bemutatónak, pedig annak az időpontját eltolták.

Míg időnként szakadó esővel kísért 100 kilométeres szélvihar tört a brit fővárosra, a Hermionét alakító Emma Watson miniruhában pucsított a fotósoknak.

A Harryt alakító, öltönyben érkezett Daniel Radcliffe-et tíz éves munkájának végéről kérdezték. A filmeposz nagy része életének, magyarázta a BBC-nek: "fantasztikus emlékeim vannak, de tíz év ugyanabban a szerepben hosszú idő, és készen állok a továbblépésre".

Ha a cselekményt egyetlen filmbe akarták volna bezsúfolni, "rengeteg nagyon fontos epizódot" kellett volna kihagyni, és az egész történetet "át kellett volna rendezni", mondta a címszereplő.

James Cameron, a világ legelismertebb 3D-s rendezője a bemutató előtt a Potter későbbre tolt 3D premiere miatt szidta a Warner Brost. A rendező nem a késedelmen akadt ki, hanem a kapkodó küzdelmen, amivel a cég nekirontott a hagyományos módon forgatott mozinak. Óriási hibának tartja, amivel - mint mondta - megismétlik a Titánok harca bukását, mikor pár hét alatt 3D-be konvertálták a szintén 2D-nek forgatott filmet.

A stúdió nem adta fel a legújabb Potter 3D verziójának bemutatását, csak úgy ítélték meg, hosszabb idő kell a munkához, és valószínűleg nem akarják megismételni a szintén hozzájuk tartozó Titánok harca leszereplését.