A kritikusok nem szerették Katherine Heiglt

2010.12.02. 11:14
Kevés filmet kapunk a héten: egy rajzfilmet, egy lightos romantikus mozit és a Zimmer Feri folytatását.

Aranyhaj és a nagy gubanc

A Disney csapata végre megtett mindent az animációkedvelő nézőkért: a DreamWorks sitcom jellegű poénjai, a pimasz visszabeszélések mellett nem spórolták ki a romantikát, a humort és a kalandot sem. A stúdió 50. animációs filmje egy újabb ismert klasszikus történetet mesél el: Aranyhaj 21 méteres hajával egy hatalmas toronyba él bezárva, ahol Flynn Rider a királyság egyik ismert haramiája is menedéket keres. Míg a lány toronybeli élete szervezetlen a kritikák szerint, az animációs film nagy része pörgős és leköti az embert. A rendező közül Nathan Grenónak ez az első egész estés alkotása, Byron Howard a Voltot készítette. Az Aranyhaj és a nagy gubanc költségvetése 260 millió dollár volt, Észak-Amerikában az első 5 nap alatt közel 69 millió dollárt termelt. Az imdb-n 8,3-en áll, a kritikusok döntő többsége is szerette az alkotást, már csak a lenyűgöző számítógépes animáció miatt is. Aranyhaj hangja a Barátok köztből ismert Csifó Dorina, a film eredeti címe pedig Rapunzel volt.

Ilyen az élet

Nem szeretnénk spoilerezni, de annyit elárulhatunk, hogy bár Holly és Sam utálják egymást a romantikus vígjáték elején, gyereknevelés miatt összemelegednek, és boldogan ének, míg meg nem halnak. A filmet Greg Berlanti rendezte, aki az Eli Stone, a Testvérek és az Édes, drága titkaink sorozatok forgatókönyveit írta. Berlanti 38 millió dollárból forgatta le a filmet, ami eddig Észak-Amerikában kétszer annyi bevételt hozott, az összbevétele meghaladta a 88 milliót. A nézők 5,7 pontot adtak az imdb-n.

A két főszereplő suta játékán szörnyülködött az Index kritikusa is a tévés jelleg mellett. Jos Duhamel egy sporthálózat éretlen igazgatóját, míg a Grace klinika Izzie doktora, Katherine Heigl a szokásos karrier orientált figurát hozza. Utóbbival többen voltak elégedetlenek, hisz jó komikának indult, de sokadjára hozza ugyanazt a nem túl laza, ideges nőt. "Sorra kiábrándító filmekben vállal szerepet, az biztos, hogy szerepválogatáskor az ösztönei cserben hagyják" - írja a Time Magazine.

Zimmer Feri 2.

Tímár Péter 1997-ben készítette el a Zimmer Ferit, 13 évvel az első rész után érkezik a folytatás, amihez sikerült megnyerni ismét Reviczky Gábort, Pogány Juditot és Növényi Norbertet. A történet szerint Fikász család megszerez egy viharvert, romos kastélyt a Balaton közelében, majd azt terjesztik, hogy az épületben szellemek járnak. A One Média Hírügynökségtől származó kritikát terjesztették eddig a sajtóban, ami persze dicséri: „nem az évszázad vígjátéka, de rekeszizom megmozgatásra bőven alkalmas. Remek színészek, emészthető sztori, nagy magyar valóság, abszurdisztán.” Mi eddig a bemutatóról írtunk.