Angelina Jolie és Depp nem voltak elég jók

2010.12.13. 16:00
A Hajnalvándor útja a Narnia-sorozat leggyengébb, 24,5 milliós nyitóbevételét hozta össze Amerikában a hétvégén. Johnny Depp és Angelina Jolie első közös filmje, Az utazó 17 millió dollárral csak második.

A Hajnalvándor útja 24,5 millió dolláros nyitóbevétellel is első tudott lenni a hétvégi amerikai toplistán. Ez a leggyengébb start a franchise történetében: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény 2005-ben 65,6 millió dollárral, a Caspian herceg 2008-ban 55 millió dollárral nyitott. A forgalmazó 20th Century Fox azonban bízik a katolikus oroszlán, Aslan 150 milliós fantasy-tanmeséjében, mert a film a nemzetközi premiert követően 85 országból összesen 80 millió dollárt szedett össze.

Johnny Depp és Angelina Jolie első közös filmjére, Az utazóra jóval kevesebb kevesebb néző ült be a vártnál: a két szupersztárral plusz a velencei és párizsi helyszínekkel is csak 17 milliót tudott összekaparni. A gyanútlan amerikai matektanár és a dögös kémnő románca természetesen nem eredeti történet, 2005-ben a franciák forgatták le Anthony Zimmer címmel (Az utazót itthon december 30-tól láthatjuk).

A harmadik helyére a Disney legújabb éneklős-gicces Grimm-feldolgozása, az Aranyhaj és a nagy gubanc került 14,6 millióval (kritika a filmről itt). A Harry Potter és a Halál ereklyéi I. 8,5 millióval negyedik, a Száguldó bomba 3,8 millióval ötödik lett, Natalie Portman és Mila Kunis leszbicsókja a Black Swanban viszont csak 3,33 milliós bevételre volt elég a hétvégén. Christina Aguilera és Cher táncos filmje, a Díva hetedik lett 3,2 millióval (ezt mi csak február 3-tól láthatjuk).

Továbbra sem teljesít túl jól Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway új romantikus vígjátéka, a Szerelem és más drogok: ezen a hétvégén csak 3 milliót kapart össze. Robert Downey Jr. Terhes társasága 2,54 millióval kilencedik lett, a toplista utolsó helyére pedig a DreamWorks fergeteges Superman-paródiája, a Megaagy került 2,52 millióval. Mark Wahlberg és Christian Bale The Fighter című, 20 millióból forgatott bokszolós drámáját csak négy amerikai moziban vetítették, így mindössze 320 ezer dollárt szedett össze a hétvégén.