Betiltották a Martin Luther King-filmet

2011.04.06. 10:32 Módosítva: 2011.04.06. 11:14
Marin Luther King amerikai polgárjogi harcos életéből Paul Greengrass rendező készítene filmet Memphis címmel, de az Universal úgy döntött, mégsem tart igényt a produkcióra.

A döntés azután született, hogy a King vagyonkezelőjének bizalmasa, Andrew Young nyomást gyakorolt a stúdióra. Nem tetszett neki a  forgatókönyvvázlatban, hogy a Nobel-békedíjas amerikai lelkész az utolsó napjaiban hűtlenné válik feleségéhez. A hivatalos nyilatkozat szerint azért mondták vissza a tervet, mert nem tudták volna elkészíteni 2012 februárjára, King születésnapjának évfordulójára.

000 Was3351961

Greengrass nem adja fel, új stúdiót keres a Memphisnek és továbbra is azt szeretné, ha be tudnák mutatni februárban. A Deadline szerzője olvasta a forgatókönyvet, alaposnak és erőteljesnek nevezte, Young ellenben azt mondja, hogy a szkript csak fikciónak tűnt számára. Felajánlotta, hogy elmegy Hollywoodba, leül beszélgetni az írókkal, és elmondja, valójában mi is volt, de nem válaszoltak.

A közösségi háló készítésekor David Fincheréket is arra kérte Mark Zuckerberg a róla készült Facebook-filmnél, hogy változtassanak rajta, de a készítők nem hallgattak rá, a végeredmény pedig Zuckerbergnek is tetszett.