no

Jön az Argo 2, Indexen az Argo 1

2011.08.20. 19:55
Árpa Attila már készíti az Argo 2-t, ez alkalomból feltették az Indexre az első részt, és új előzetessel is támadnak.

Az Argo nézettsége a mozikban 150 ezer volt. "Azóta több tévécsatorna vetítette, 20 ezren dvd-n is megvették, és ki tudja, hányan töltötték le 8 év alatt" - foglalta össze Árpa Attila rendező a 2004-es akciófilm eddigi sorsát abból az alkalomból, hogy a folytatásra készülnek. Arra még emlékszik, hogy az Index nem különösebben rajongott a filmért. "Az évek során olyan emberek is megszerették, akiknek eleinte nem tetszett. Puzsér Róbert a tíz legjobb magyar film közé válaszotta. Volt egy jó mondata: Úgy akartam utálni ezt a filmet, de vegül be kellett látnom, hogy vicces."

Azért az új részben változtatna pár dolgon: "Maximum 90 perces filmet forgatnék le és vágnék össze. Az első rész nyersvágása 150 perc volt, a sok kivett jelenet miatt rengeteg pénzt dobtunk ki az ablakon." Nyolc év alatt hatalmasat fejlődött a CGI, a pirotechnika és a kameratechnika. Tehát több verekedés, látványosabb lövöldözés, nagyobb robbanások várhatók. Ezenkívül Trunkó Bence és Huszár Péter forgatókönyvírókkal kiirtják a felesleges szálakat, inkább a főszereplőkre, azaz Tibire és bandájára koncentrálnak.

Árpa az első résznél még ráfázott: a producere a 20 százalékot sem tudta visszatéríteni, ami miatt 50 milliót buktak. Az anyagiakon így változtatnak: a nagy részét egy új rendszer teszi ki, ami a producer.hu névre hallgat. "Az üzleti modell lényege, hogy bárkiből lehet filmproducer, és bárki beszállhat a bizniszbe, akinek vannak ötletei, vagy pénze, vagy jó kapcsolatai, vagy egyszerűen hajlandó cselekedni egy jó film érdekében. Megmozdítanánk a tömeget, használjuk az adott források minden formáját. Az eredmény ebben az esetben az Argo 2 bemutatása, és aki tényleg komolyan gondolja, az még egy csomó pénzt is kereshet rajta. Ezenkívül természetesen lesznek támogatók és szponzorok".

Az új részben egy japán szindikátus megkéri Balog Tibit és bandáját, szerezzenek meg egy titokzatos adathordozót Magyarországon. Tibi a számítógépes világgal szembesül, de hiába próbálják Bodri és Tyson segítségével fordítani a rövidítéseket és angol szavakat, még jobban összezavarodnak. Tibi úgy dönt, a szajrét nem adja át a megrendelőnek, hanem inkább részesedne társként. A hadsereg, az amerikai titkosszolgálat és néhány kegyetlen nindzsa is a nyomukba ered, de Tibit és bandáját nehéz a magyar valóságban sarokba szorítani. A szereplők között ott lesz Éder Krisztián, SP, a 2004-es filmből Kovács Lajos és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács és Kiss József), de érkezik három új karakter is.