Készül a Csillag születik-mozi

2012.06.19. 16:22
Életrajzi mozi készülhet az első brit Csillag születik nyerteséről Paul Pottsról, a valószínűtlenül jó hangú tenorról. James Corden kelti életre a vásznon.

Potts volt az első nagy felfedezése a Britain's Got Talent műsornak, az első válogatáson elénekelt Nessun Dorma-dala máig utolérhetetlen sikersztori, egyedül Susan Boyle felbukkanása tudott hasonló hisztériát kiváltani.

Boyle életéről már színházi musical is készült, ami a nagysikerű márciusi premier után hamarosan turnéra indul. Bár már 2008-ban felmerült, hogy Simon Cowell részvételével nagyban előkészítik a Potts-filmet, két évre rá az überproducer akadályokba ütközött, most mégis úgy tűnik, hogy mozifilmje Pottsnak lesz hamarabb

A Deadline híre szerint a nagydarab tenort a 34 éves James Corden játssza. A bejelentést pár nappal azutánra időzítették, hogy a brit színész Tony-díjat nyert a Broadway-n, elhappolva a trófeát a biztos befutónak vett Philip Seymour Hoffman elől. Corden színpadi színészként lett ismert a The History Boys főszereplőjeként, majd a filmváltozatban is felbukkant, ami itthon Osztályon felül címmel jelent meg. Ezen kívül láthattuk még a Leszbikus vámpírok gyilkosai című horrorkomédiában és a Gulliver utazásaiban is.

A One Chance című Potts-filmet David Frankel (Az Ördög Pradát visel, Marley meg én) fogja rendezni, és a forgatás nagy részét Walesben tervezik. Az alkotók nem hagyományos életrajzi mozit szeretnének kihozni az alapanyagból, hanem egy vígjátékot.