Jenő
-3 °C
6 °C

Stone kapta az Arany Málnát

2007.02.25. 13:48
Az Elemi ösztön hét jelölésből négyet meg is kapott, bukott még a kis Csávó, Electra Carmen és M. Night Shyamalan is.

Sharon Stone és az Elemi ösztön 2 tarolt az Arany Málna-díjkiosztón, amit hagyományosan az Oscar-gála előtti napon rendeznek Los Angelesben.

Az Elemi ösztön folytatása kapta a legrosszabb filmnek, a legrosszabb folytatásnak és a legrosszabb forgatókönyvnek járó Arany Málnát, Sharon Stone-nak pedig az év legrosszabb színésznője díjat ítélték oda. Az Elemi ösztön 2 producere egyébként Andy Vajna, a Londonban játszódó történetben feltűnik Dobó Kata is, mint pincér. A stábból szinte csak a film operatőrét, Pados Gyulát nem jelölték a negatív díjra.

A díjátadó másik nagy vesztese a Kiscsávó (Little man) című vígjáték lett. A Horrorra akadva-szériát is jegyző Wayans fivérek ezért a filmért megkapták a legrosszabb remake-nek járó díjat. Mert hogy a magát csecsemőnek tettető törpenövésű gengszterről szóló film valójában egy 1854-es Tapsi Hapsi-rajzfilm újrafeldolgozása. A filmben nyújtott alakításukért ráadásul Keenen Ivory Wayans és Shawn Wayans hazavihették volna a legrosszabb párosnak járó díjat, plusz megosztva a legrosszabb színésznek járó Arany Málnát is. Hogy még jobban fájjon.

A legrosszabb rendező a Hatodik érzéket jegyző M. Night Shyamalan lett a Lány a vízben című filmért, ráadásul ugyanezért megkapta a legrosszabb mellékszereplőnek járó díjat is. A legrosszabb női mellékszereplő szobrocskáját Carmen Electrának ítélték oda, ráadásul rögtön két filmmel, a Horrorra akadva 4-ben és a Csajozós film című vígjátékban nyújtott alakításával is kiérdemelte ezt.

Természetesen a hollywoodi Ivar Theatre-ben rendezett gálára idén sem mentek el a jelöltek, de most először élőben lehetett követni a díjátadó eseményeit az MSNBC oldalán, illetve mobiltelefonon keresztül. A díjat már huszonhetedszerre ítélete oda a John Wilson vezette Arany Málna Alapítvány, amelynek hétszázötven tagja szavazott a tavalyi év legrosszabb filmjeire és színészeire. A tagok többsége filmes újságíró, kritikus és filmes szakember.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?