Beáta, Izolda, Lea
0 °C
17 °C

Stone kapta az Arany Málnát

2007.02.25. 13:48
Az Elemi ösztön hét jelölésből négyet meg is kapott, bukott még a kis Csávó, Electra Carmen és M. Night Shyamalan is.

Sharon Stone és az Elemi ösztön 2 tarolt az Arany Málna-díjkiosztón, amit hagyományosan az Oscar-gála előtti napon rendeznek Los Angelesben.

Az Elemi ösztön folytatása kapta a legrosszabb filmnek, a legrosszabb folytatásnak és a legrosszabb forgatókönyvnek járó Arany Málnát, Sharon Stone-nak pedig az év legrosszabb színésznője díjat ítélték oda. Az Elemi ösztön 2 producere egyébként Andy Vajna, a Londonban játszódó történetben feltűnik Dobó Kata is, mint pincér. A stábból szinte csak a film operatőrét, Pados Gyulát nem jelölték a negatív díjra.

A díjátadó másik nagy vesztese a Kiscsávó (Little man) című vígjáték lett. A Horrorra akadva-szériát is jegyző Wayans fivérek ezért a filmért megkapták a legrosszabb remake-nek járó díjat. Mert hogy a magát csecsemőnek tettető törpenövésű gengszterről szóló film valójában egy 1854-es Tapsi Hapsi-rajzfilm újrafeldolgozása. A filmben nyújtott alakításukért ráadásul Keenen Ivory Wayans és Shawn Wayans hazavihették volna a legrosszabb párosnak járó díjat, plusz megosztva a legrosszabb színésznek járó Arany Málnát is. Hogy még jobban fájjon.

A legrosszabb rendező a Hatodik érzéket jegyző M. Night Shyamalan lett a Lány a vízben című filmért, ráadásul ugyanezért megkapta a legrosszabb mellékszereplőnek járó díjat is. A legrosszabb női mellékszereplő szobrocskáját Carmen Electrának ítélték oda, ráadásul rögtön két filmmel, a Horrorra akadva 4-ben és a Csajozós film című vígjátékban nyújtott alakításával is kiérdemelte ezt.

Természetesen a hollywoodi Ivar Theatre-ben rendezett gálára idén sem mentek el a jelöltek, de most először élőben lehetett követni a díjátadó eseményeit az MSNBC oldalán, illetve mobiltelefonon keresztül. A díjat már huszonhetedszerre ítélete oda a John Wilson vezette Arany Málna Alapítvány, amelynek hétszázötven tagja szavazott a tavalyi év legrosszabb filmjeire és színészeire. A tagok többsége filmes újságíró, kritikus és filmes szakember.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!