Michael Moore befuccsolt a vetítésen

2006.09.11. 13:20
Ali G szekere elé nőket fogott, hogy szamarával kényelmessen integethessen a vörös szőnyegen. A premieren 20 perc után elromlott a vetítőgép, amit még Michael Moore sem tudott megjavítani.

A Torontói Filmfesztiválon technikai okok miatt leállt Ali G legújabb filmjének, a Borat: Az amerikai kultúra tanulmányozása Kazahsztán dicső népének okulására című filmjének a vetítése. Az ál-dokumentumfilmes Michael Moore rögtön a rendezőtársa segítségére sietett, de ő sem tudta helyrehozni a hibát: "Pedig ebből éltem korábban"- kommentálta próbálkozását a rendező.

Miután felhagytak a gép javításával, a Fahrenheit 9/11 alkotója válaszolt a kérdésekre, akit Baron Cohen követett a színpadra, hogy szórakoztassa a közönséget.

"Szeretnék bocsánatot kérni Kazahsztán nevében ezért a kis hibáért"- mondta a közönségnek a kínos szünetben Sacha Baron Cohen, akinek rapper alteregóját az előző filmjéből (ALi G-In Da house) már ismerhetjük, míg Borat, a kazah riporter most debütál a vásznon.


Rendhagyó premier: asszonyok húzzák Ali G. és szamara szekerét

Szamár és nők

A Borat vörös szőnyeges felvonulására a komikus egy szamár társaságában szekéren érkezett, amit négy nő húzott: "Volt még kettő belőlük, de azok elszöktek Bulgáriában". A filmben Borat, a politikailag inkorrekt televíziós műsorvezető elutazik Amerikába, hogy sértegesse a gyanútlan amerikaiakat. A híradások szeint a közönség sokat nevetett Ali G filmjén a vetítő elromlásáig.

Kazahsztán külügyminisztere korábban már leszögezte a Boratról, hogy "teljeséggel elfogadhatatlan ez a rossz ízű és beteg viselkedés, ami összeegyztethetelen a jó erkölccsel és a civilizált viselkedéssel. "