Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Művészfilmhez képest jól teljesít a Delta

2008.09.15. 21:39
14 304 nézővel ezen a héten is Ben Stiller háborús vígjátéka, a Trópusi vihar lett az első a hétvégi budapesti nézettségi listán. A Deltát 1716-an nézték meg, ami a forgalmazó szerint jó kezdés egy művészfilmnek.

Múlt hét óta csak annyi változás történt a budapesti hétvégi nézettségi toplista elején, hogy a Mamma mia megelőzte Brendan Fraser 3d-s kalandfilmjét. Az első most is a Trópusi vihar lett, 14 304 nézővel. A két hónapja töretlenül népszerű Mamma Miát ezen a hétvégén 9 423-an látták, az Utazás a Föld középpontja felét pedig 6 072-en (bár a film 3d-s verzióját csak a Corvin és a Westend vetíti).

1716-an nézték meg a Deltát

A sötét lovag augusztus 7 óta fut a mozikban, de még most is megnézték 3 515-en, ami a negyedik helyhez volt elég. Bár kritikusunknak múlt héten nem tetszett a Galapagos 3D, 3 175 néző azért befizetett a nyershús kinézetű halacskákra. A hatodik helyre is egy friss premierfilm került, a Dan és a szerelem 2878 nézővel. Ebben A 40 éves szűz és az Office című sorozat sztárja, Steve Carell özvegy családapát alakít, aki váratlanul szerelmes lesz egy kapcsolatban élő nőbe.

2 216 nézővel hetedik a Szex telefonhívásra, nyolcadik a Múmia 3 (2 209-en budapesti néző), kilencedik a Hellboy 2 2 092 nézővel. Wall-E űrutazását 2 142-en látták a mozikban, de az összbevétele a sok kedvezményes árú jegy miatt csak 2,32 millió forint, míg a vörös ördög 2,4 milliós bevételt termelt csütörtöktől vasárnapig.

Mundruczó Kornél Deltáját 1 716-an nézték meg, ezzel tizenharmadik a listán. "Meglepően jól teljesít, ahhoz képest, hogy művészfilm. Elégedettek vagyunk" - mondta Csurdi Gábor, a filmet forgalmazó Budapest Film munkatársa, ami művészfilmekhez képest tényleg jobb eredmény: Tarr Béla filmjét 581-en nézték meg az első hétvégén. A budapesti premierrel egy időben mutatták be a Deltát 17 vidéki moziban is, ahol eddig összesen 2000-en látták a Deltát. Az Afrodita álmára csak 81-en ültek be hétvégén a fővárosban.