Keddtől megint lehet mozizni Csepelen

2008.09.21. 14:08
Újranyit a nagykanizsai és a csepeli mozi is, a befektető a költségek racionalizálásával és a jegyárak csökkentésével próbálják nyereségessé tenni a bezárt plázamozikat.

Kedden ünnepélyesen újból megnyílik a Csepel Plazában júniusban bezárt mozi, október elejétől pedig Nagykanizsán is újra vetítenek a másfél éve kiürített multiplex moziban.

A csepeli vetítőhelyen csütörtökön megkezdődött a próbaüzem, a korábban héttermes moziban három vásznon láthatók a filmek naponta 12-16 alkalommal. Az összesen 470 férőhelyes moziban a 135 székes teremben hamarosan naponta egyszer art filmet is adnak - tájékoztatta vasárnap az MTI-t az üzemeltető Artmoszféra Kft.

Czira Tamás, a Cinema Csepelt és a Cinema Kanizsát működtető, magyar kézben lévő társaság egyik tulajdonosa elmondta, hogy Csepelen egy 435 férőhelyes termet rendezvények számára alakítanak át, színpaddal és hangosítással. A két mozi technikai felszerelését a Cinema Szeged Kkt. végezte el.

A Kanizsa Plazában október 2-tól indul újra a vetítés, a korábban négytermes moziban először egy 210 székes teremben láthatók majd filmek. Várhatóan novemberben nyit ki egy másik, 97 férőhelyes terem, amely art besorolású lesz, vagyis naponta egyszer itt is művészfilmeket láthatnak a látogatók.

A csepeli mozit júniusban a Cinema City hálózat, a nagykanizsai vetítőhelyet pedig tavaly márciusban a Palace Cinemas zárta be. A szakmabeli új tulajdonosok kevesebb teremmel, a költségeket racionalizálva és a kínálatot a helyi közönség igényeihez igazítva folytatják a vetítéseket, a Magyarországon jelenlévő moziláncok árainál lényegesen olcsóbb helyárakkal.