Gusztáv
-4 °C
1 °C

Indexben 'a filmes Megasztár'

2006.02.21. 21:32
"Mi vagyunk a filmes szakma Megasztárjai" - mondta a legjobb rendező-díj átvétele után Hajdu Szabolcs a szemle fogadásán az Indexnek. Faggassa Ön is a rendezőt szerdán 12-től a Törzsasztalban. Az olimpiai bajnok főszereplésével, Kanadában és Dunaújvárosban forgatott életrajzi sportjátékfilm, a Fehér tenyér csütörtöktől a mozikban. A stábban még: olimpikonok, Csisztu Zsuzsa és a Kassovitzok. Csak Tom Cruise hiányzik.
Szerdán 12-től Hajdu Szabolcs, a Fehér tenyér rendezője várja a kérdéseket a Fórum Törzsasztalában. Harmadik, tornászokról szóló játékfilmje tíz kópiával indul, Budapesten kívül Szegeden, Debrecenben és Pécsett. (A film előzetesét addig is tekintse meg itt).


Hajdu Szabolcs instruál
Klikk a képre!
A Macerás ügyek és a Tamara rendezője tornász öccséről, Hajdu Zoltán Miklósról és annak kanadai olimpiai bajnok tanítványáról, Kyle Shewfeltről forgatott életrajzi sportjátékfilmet.

A filmben társproducerként közreműködő Kassovitzok révén Onoma Open Sesame nevű francia sales company vásárolta meg a forgalmazás, és a fesztiváloztatás jogát.

A film a Magyar Filmszemlén legjobb rendeződíjas alkotás lett, de már előtte meghívták több A-kategóriás fesztiválra: Karlovy Varyba, Moszkvába, Isztambulba, Edinburgh-ba és Torontóba, ahol a szemle-zsűri elnöke, Dimitri Eipides a fesztivál egyik válogatója.

A mozi érdekessége, hogy Hajdu és Shewfelt főszereplőként el is játsszák saját magukat. A kevés pénzből, 250 millió forintból készülő produkcióban a kanadai tornász is csak "magyar gázsit" kapott. A részben nyolcvanas években játszódó játékfilmet februárban kezdték el forgatni. A film negyven munkanap alatt több helyszínen készült: a dunaújvárosi sportcsarnoktól a Las Vegas-i Cirque du Soleil látványos show-jáig. Egy ideig arról írtak a bulvárlapok, hogy Las Vegasban Tom Cruise is csatlakozik a stábhoz, de aztán kiderült, hogy "ez csak illuzió".