Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bruce Willis átszabta McClane-t

2007.05.14. 12:33
Az anonim alkoholista rendőr júniusban internetes terroristákkal veszi fel a küzdelmet a Die Hard-sorozat legújabb darabjában. De Bruce Willisnek köszönhetően eltűnt a korhatárkarika: John McClane-t leszoktatta a dohányzásról, és a szövegeit is átíratta.

"Hadd kérdezzek valamit, ha kiszállok, kire tudnák bízni John McClane szerepét?" - szegezte a stúdió egyik igazgatójának telefonon Willis, mikor a stúdió nem akarta megváltoztatni a szövegét a kérésére. A vonal másik végén erre hosszú szünet volt a válasz, mire Willis azt mondta: "Erről beszélek, akkor maradjunk is ennyiben" . A beszélgetésről Kevin Smith számolt be a Contactmusicnek, a Shop-stop rendezője ugyanis kisebb szerepet játszik a sorozat negyedik darabjában.

Az ötvenkét éves akciószínész emellett azt is kikötötte, hogy a Die Hard 4. - Legdrágább az életed című epizódban John McClane nem dohányozhat. "Ez egy rossz szokás, és nem akarom, hogy engem terheljen a felelősség, ha néhány kissrác csak azért rágyújt, mert tőlem is ezt látták a filmben" - jelentette ki Willis.

Az alkoholproblémát is keretek közé szorították most, míg a harmadik résznél másnaposan szedték össze a film elején McClane-t, és végig fejfájással küzdött, a negyedik epizód elején megtudjuk, hogy válása óta az Anonim Alkoholisták segítségével próbál leszokni. Ennek megfelelően az új részt minden korosztály megnézheti, míg a 95-ös Die Hard 3-ra tizenhét év alattiak csak felnőtt kísérővel válthattak jegyet.


Klikk!

Egy hacker is besegít

A filmet az Underworldöt jegyző Len Wiseman rendezi. New York megmentőjének lányát Mary Elizabeth Winstead játssza, pedig Jessica Simpson is pályázott a szerepre. McClane ezúttal a Nemzetbiztonságiaknál dolgozik, internetes terroristák ellen kell megvédenie az Egyesült Államok gazdaságát, és a feladat végrehajtásában egy fiatal hacker (Justin Long) támogatja. A bűnözők először New York közlekedését bénítják meg, majd a bankok hálózatait és a tőzsdét veszik célba. Az elsőbbség ezúttal is az akcióé és a látványos autóstrükköké, mire a játékidő lepereg, a fél város romokban hever. Már az előzetesben is összetörnek egy helikoptert, egy felüljárót, és legalább hét autót.

A három Die Hard film (1988, 1990, 1995) összesen 740 millió dollárt hozott világszerte, és már az első világsztárt avatott Bruce Willisből. A negyedik részt világszerte (nálunk is) júniusban mutatják be. Hazájában John McClane-nek a Pixar mesterien főző patkányával, L'ecsóval kell megküzdenie a közönség kegyeiért. A Hollywood Reporter május elején azt jósolta, hogy az Amerikában Live Free or Die Hard címen futó mozi lehet az év titkos befutója, ami a várakozásokkal ellentétben lenyomhatja a Pókember, a Shrek vagy a Karib-tenger kalózainak új epizódját. A lap arra figyelt fel, hogy Willis filmjével kétszer annyi blog foglalkozott, mint a többiekkel. Mások viszont arra figyelmeztetnek, hogy ez a jelenség Tarantino Grindhouse-ánál sem garantálta a sikert.